Кожата страда най-силно в средната възраст

Кожата страда най-силно в средната възраст

Споровете за ползата и вредата от т.нар. слънчеви бани изглеждат безкрайни и все така противоречиви. Но каквото и да е вашето лично мнение по въпроса, погрижeте се за себе си – през силните горещини се запасете с необходимите специални кремове за слънцезащита.

Не трябва да се забравя, че за всяка възраст е необходима различна козметика. Ако имате дете до 2 години, трябва да помните, че на толкова малки деца изобщо не се препоръчва пребиваването на открито слънце.

За децата над 2 години трябва да се избира козметика, която не съдържа химични филтри, т.е. в нейния състав трябва да има само минерални компоненти.

Най-популярните средства за защита са спрейовете, лосионите и тоалетните млека с екстракт от алое, витамин С или млечна суроватка. Показателят на SPF в тях трябва да бъде не по-малко от 30 и колкото повече, толкова по-добре.

Кожата страда най-силно в средната възраст

Възрастта от 35 до 40 години е критична по отношение на слънчевите лъчи, тъй като пред този период започва процесът на активното стареене на кожата и намаляването на нейните естествени фотозащитни сили.

Кожата страда силно от процесите на остаряване и за това трябва да сте най-внимателни. На тази възраст трябва да се употребяват по-силни козметични средства, защото кожата е особено застрашена от пигментация. Използването на козметика за слънцезащита е задължителна за всички – включително за тези с по-мургава кожа.

Изборът на козметика за лятото се определя и от типа кожа. Особено внимателни трябва да бъдат тези, които са с чувствителна или мазна кожа. За чувствителната са препоръчителни средства с минерални филтри, а за мазната – козметика с лека текстура, която няма да запушва порите и ще дава възможност на кожата да "диша".

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати