ezine.bg»Статии»Красота»Мигли и Вежди»Чести грешки при оформянето на вежди

Чести грешки при оформянето на вежди

РалицаРалица
Новак
15737
оформяне на вежди
Магнитни стелки за акупресура
Препоръчано за теб:
Магнитни стелки за акупресура
13.00 лв.
Виж ››

Поддържани правилно, веждите могат да оформят красивата „рамка“ на вашето лице. Те подчертават очите и могат да придадат неустоим вид. Всъщност благодарение на тях погледът ви става много по-изразителен. Много професионални гримьори дори са на мнение, че жените с хубави вежди и приятна кожа дори нямат нужда от поставяне на грим.

Кои са най-често допусканите грешки при оформяне на веждите?

В класацията на първо място се нарежда безхаберието, относно поникналите нови косъмчета. Понякога много дами забравят, че поддържането на добра линия на веждите изисква всекидневни усилия. Вземете голямо увеличително огледало така, че да можете да виждате цялото си лице. След това почистете контура на веждите от всички излишни косъмчета. След тази малка намеса ще забележите голяма разлика в израза на лицето ви.

На второ място намираме другата крайност на безгрижието – прекалената вманиаченост. Мнозинството жени и особено младите момичета не се консултират със специалист преди да оформят този важен контур на лицето си. В повечето случаи те лесно придобиват навика през няколко часа да оглеждат веждите си и да търсят „нередности“ около тях. Ако направите линията им твърде тънка, очите ви ще изглеждат много по-изпъкнали, погледът ви няма да е така изразителен и като цяло лицето ви може да придобие леко глуповат вид. Изключително тънките вежди някога са били модерни в миналото. Днес за красиви се считат веждите, които до голяма степен следват естествените си форми и дебелина. Препоръчително е поне веднъж да се отиде на козметик, който да оформи линията, подходяща за вашия тип лице. След това вие просто ще трябва да поддържате създадения контур.

Чести грешки при оформянето на вежди

Сред най-честите грешки, допускани от дамите, е също поставянето на черен молив върху по-редки вежди. Ако наистина искате да удебелите линията им, то тогава подберете молив, който е с два-три тона по-светъл от цвета на косата ви. Другият вариант е чрез малка четчица да гримирате веждите си с специална пудра за вежди.

Друга популярна грешка е оставянето на прекалено много място между началото на двете вежди. Премахването на много косми между веждите е често срещано явление дори сред мъжете. Някой дори използват самобръсначка или други уреди, за да премахнат т.нар. „сключени“ вежди. Препоръчително е излишното окосмяване да се премахва само с пинсета или кола маска. Отстраняват се само космите, които растат в зоната, където носът ви завършва.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
52
43
30
22
10
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Случайна
Случайна
29.06.2014 01:07
За жалост, днес "козметички" под път и над път, без особен усет, вкус и разбиране, така че и на тях не може/не бива много да се вярва. Достатъчно е да се види как наникъде са оформени веждите и някои от тях...
4
0