ezine.bg»Статии»Красота»Нови технологии борят целулита

Нови технологии борят целулита

Премахване на целулит
Професионална UV- LED Лампа за Маникюр с таймер
Практичен аксесоар за вашия дом:
Професионална UV- LED Лампа за Маникюр с таймер
49.99 лв.
Виж ››

Целулитът е един от най-големите кошмари за всяка жена. И ако зимата някак съумявате да го скриете, то лятото неприятните грапавини излизат на бял свят.

Една от последните иновации срещу портокаловата кожа е Вела Шейп.

"Целулитът е сериозно заболяване на съединителната тъкан. Колкото и невероятно да звучи, това е самата истина", обяснява пред "Уикенд за жената" дерматоложката д-р Елка Коева.

Този вид заболяване засяга лимфната и кръвоносната система на повърхността. Нарича се липодистрофия и в превод от латински означава дистрофия на мастните тъкани.

Дерматоложката разбива още един мит, а именно това, че само жените имат целулит. "Мъжете също са засегнати, но при тях този проблем се появява по-рядко. Най-страшното е, че през последните години и децата все по-често се срещат с този проблем", алармира д-р Коева.

Най-сериозната причина за появата на целулит се крие в ДНК-то или по-точно казано в наследствената предразположеност. Втората, която също не е за пренебрегване, е възрастта. Не на последно място е нездравословния начин на живот, който включва хранене, недоспиване и липса на движение.

Ако искаме да забравим портокаловата кожа, продукти от рода на хамбургери, пържени картофи, пица, вафли и изобщо всичко, което изобилства от въглехидрати.

Антицелулитни кремове

Далеч не без значение се оказват заседналия начин на живот и вредните навици, свързани с честия прием на алкохол и тютюнопушенето. Твърде тесните дрехи понякога могат да се превърнат в предразположеност в нарушение в процесите на кръвообращение.

Появата на целулит може да бъде провокирана и от настъпил дисбаланс на хормоните в организма. Например дисфункция на яйчниците, надбъбречните жлези и щитовидната жлеза.

Благодарение на новото хилядолетие и упоритата работа на учените, всеки от нас вече може да каже сбогом на неприятната портокалова кожа.

През последните няколко години у нас се въведе метода за лечение Вела Шейп, който в дълбочина третира горният слой на кожата и едновременно с това постига намаляване на мастните натрупвания.

Този вид лечение на целулита е истинска революция – комбинация от радиочестота, инфрачервена светлина и вакуумен масаж. Допълнително с всичко останало светлината и контролираната радиочестота увеличават кислорода на вътреклетъчно ниво чрез затопляне.

Вакуумът и специално конструираните масажори изглаждат кожата и улесняват безопасно и ефективно достигане на енергията от Вела Шейп до проблемните зони.

"Резултатът е увеличен метаболизъм и повишен лимфен дренаж. Освен разграждане на мазнините, в клетките се наблюдава и страничен ефект върху кожата - увеличаване производството на колаген. Така кожата става все по-еластична и с видимо по-здрав и млад вид. Подобряването на кожата се забелязва още след първата процедура. Резултатите в намаляване на обиколките могат да се усетят между първа и втора процедури, а последователното намаляване на целулита се вижда след четвъртата процедура", пояснява още д-р Коева.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest