Удължаването на косата не е безвредно

Удължаването на косата не е безвредно

Експертите призовават да се откажете от модерното удължаване на косата. Според тях това е сигурен начина да навредим умишлено на здравето на косата.

В последните няколко години желаещите да удължат косата си се увеличили с 40%. Напоследък стилистите предлагат много модерни методи за изкуствено удължаване на коса – с пришиване на кичури, с прикрепяне с клипси или лепенки, с лепене на допълнителни кичури и т.н.

Всеки от тях има своите предимства и недостатъци. Най-лесният начин, който можете да прилагате и при домашни условия, е с

помощта на екстеншъните.

Това са приспособления наречени треси, тоест клипс-щипки, които се поставят на горния край на кичурите за удължаване.

Тресата се прикрепя към корените на косата, като обикновена фиба. Направена е от еластичен материал, който се гъне на принципа на фибите тик-так.

Приспособлението е конструирано така, че да прилепне плътно към корените на естествената ви коса.

На пазара се предлагат естествени и изкуствени кичури коса за удължаване. С изкуствените може да си направите интересни обемни прически. Хубавото е, че кичурите могат да се изправят с преса за коса на средна степен или да се къдрят с маша.

Предимствата на естествените кичури са, че може да правите с тях всичко, което правите със собствената си коса.

Този начин за удължаване на коса е качествен, евтин, лесен и бърз. Не изисква намесата на специалист

Покрай модното удължаване на коси обаче все повече хора са започнали да се обръщат към лекар във връзка с негативни последствия.

Проблемът идва от това, че допълнителните кичури коса натоварват и опъват допълнително корените. Това може да предизвика възпаление и опадане на вашата естествена коса.

Имайте предвид, че колкото по-дълга е добавената коса, толкова по-голяма вреда нанася на собствената.

Рейтинг

5 2
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати