Тайните на бляскавата коса

Тайните на бляскавата коса

Разресването на косата е като миенето на главата – уж знаете как се прави, но в същото време може би не подозирате какъв голям потенциал се крие в този процес.

Кои са основните правила, които трябва да знаете при разресването на косата:

- Косата трябва да се разресва най-малко 2 пъти дневно по 5-10 минути.

- Използвайте четки и гребени, изработени от натурални материали – дървени или рогови. По-лошият вариант е да са от пластмаса, а недопустимият – от метал.

- Зъбците на четките и гребените трябва да бъдат тъпи, за да не травмират кожата на главата.

- Поддържайте идеална чистота на четките и гребените и не използвайте чужди.

- Тупирането, което ту излиза от мода, ту отново се завръща, най-добре се получава с гъст гребен, с редуващи се дълги и къси зъби.

Обикновено в единия си край той има пластмасова или метална "вилица", с която се моделира бъдещата прическа, като леко се повдигат тупираните кичури.

- Гребените с дръжка в единия край са много удобни, когато трябва да отделяте кичури, за да ги навиете на ролки. Те са подходящи и при боядисване на косата, което също се прави кичур по кичур.

- Ролките обаче вече почти са изхвърлени от употреба. С кръгла четка и сешоар и малко пяна ще имате перфектна прическа за минути. Колкото по-голям е диаметърът на четката, толкова по-малки ще са извивките.

- За късата коса е подходяща кръгла четка с малък диаметър и къса четина. Колкото по-твърда е косата, толкова по-твърда трябва да е четката.

Тайните на бляскавата коса

- За да не измъчвате кожата на главата си, купувайте си четки с кръгли топчета върху всеки зъб. Тези четки са неподходящи за дълги коси, които се увиват в тях и се късат. Внимателно следете състоянието на топчетата. С течение на времето те падат и острият зъб може да разрани кожата на главата. Когато забележите, че много топчета вече ги няма най-добре сменете четката.

- Полукръглата двустранна или едностранна четка с пластмасови зъбци е универсална. Тя леко пропуска въздуха от сешоара, почти без да го разсейва, благодарение на което всеки кичур се изсушава равномерно и се постига перфектен обем на косата.

- Двустранната четка с дълги и къси зъби в различни посоки е много удобна за оформяне на коса, подстригана на етажи.

Виж повече

Рейтинг

5 2
4 1
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати