Скъпоценните камъни съживяват кожата

Скъпоценните камъни съживяват кожата

Някои компании за висша козметика глезят жените, използвайки силата на скъпоценни и полускъпоценни камъни. Въпросните скъпоценности играят ролята на абразивния материал в скрабовете.

Така Джорджо Армани е заложил на обсидиана, като го е предпочел в качеството на главен компонент на многообещаващият продукт Crema Nera.

Черният камък е бил открит на вулканическия остров Пантелария, където Карол Буке, лицето на CHANEL, отглежда лозята си, а сеньор Армани притежава разкошна вила.

Според Франсис Куин от лабораториите на L'Oreal, обсидианът бие всички рекорди по съдържание на микро- и макроелементи. Освен това камъкът притежава невероятни стимулиращи свойства и е способен да даде свежест дори и на най-неподдържаната кожа.

Турмалинът разкрива козметичните си качества благодарение на група учени от лабораторията на Макс Хюбер, астрофизик от НАСА, работещ за компанията la Mer.

В козметичните средства, интерактивния пиезоелектрически минерал под влиянието на физическата активност преобразува собствената си енергия в енергия, мигновенно възстановяваща микроциркулацията на кожата.

Така когато с традиционните си движения втривате в ръцете кремът за ръце The Hand Treatment, неговите компоненти допълнително се дозараеждат и ефективността им нараства.

Намагнетизиран турмалин, влиза и в състава на крема Radiant Facial, който обезпечава доставката на изсветляващи компоненти в дълбоките слоеве на кожата.

Аметистът, според козметолози е създаден за лице, загубило цвета и тонуса си. Във френската козметика Liza Simon има цяла линия за поддръжка на кожата на изработена на основата на този камък.

Гел маската Wedding Day се появява след пътешествие до Индия, където сватбената церемония представлява истински ритуал за разкрасяване.

Руменината на булката не може да бъде подправена. След действието на маската кожата става свежа и сияеща. действието й се обяснява по следния начин - аметистът отделя неголеми дози инфрачервени лъчи, които увеличават микроциркулацията в клетките на кожата.

Благодарение на високото съдържание на желязо и силиций в аметиста, се ускорява процеса на изграждане на колагенови и еластинови влакна.

От вниманието на химиците не е убягнал и главния приятел на жените - диамантът. Елмазената пудра деликатно отделя мъртвите клатки и изравнява повърхността на кожата.

Микрокристалите на диаманта, влизащи в състава на крема GemDiamant на Gemology, запълват бръчиците и зрително намаляват тяхната дълбочина повече от 60%, научихме от "Уикенд за жената".

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати