ezine.bg»Статии»Красота»Мигли и Вежди»Как не бива да оформяме веждите си

Как не бива да оформяме веждите си

AdminAdmin
Дарт Вейдър
1k1521
Оформяне на вежди
Магнитни стелки за акупресура
Препоръчано за теб:
Магнитни стелки за акупресура
13.00 лв.
Виж ››

Сред най-често срещаните грешки при оформянето на вежди са пренебрегване на новите косъмчета, прекаленото скубане или не добре обмислените експерименти относно новите им форми.

Правилната форма на веждите е в състояние да разкраси лицето ви, да го направи по-свежо и чисто. Неподходящия им контур в същото време може да придаде страховит вид на цялостната ви визия.

Ще изброим някои от най-неправилните форми и грешки.

Сред тях е прекалено късото им постригване. Бъдете изключително внимателни с ножиците, когато се налага. За да се предпазите от поражения, просто сресвайте нагоре косъмчетата и едно по едно подрязвайте излишната дължина. Подстрижете само тези, които са по-дълги от останалите.

Сред най-неподходящите форми за вежди са тези, които приличат на полу-кръг. Този контур, наподобяващ арка, не е естествен, придава клоунски вид на лицето. За да не постигнете този „резултат” избягвайте да премахвате прекалено много косъмчета от първата третина от веждата.

Друга често срещана грешка е прекалено скъсяване на краищата им. Лесно ще се ориентирате до къде да завършват миглите ви като опипате костта на веждата там, където тя свършва фронтовата си част, е и мястото, до където би трябвало да бъдат веждите ви.

Можете да се сдобиете с комичен вид и ако оформяте веждите си като запетайки. Това е може би най-често наблюдаваната грешка. Тези форми не очароват никого, тъй като придават много неестествен вид на лицето. Така че като премахвате излишните косъмчета, не се отнасяйте твърде много, за да не се сдобиете с две запетайки над красивите си очи.

Как не бива да оформяме веждите си

Нелицеприятно е и намаляването на дебелината на миглите до толкова, че те да съвпадат с тънката линия на молива. Най-често младите момичета допускат тази грешка. В 100 % от случаите изтънелите вежди не съвпадат с пропорциите на лицето. За съжаление косъмчетата, които са скубани в продължение на години, може да престанат да поникват.

Сред най-лошите неща, които можете да причините на веждите си, е да ги обезцветите. Някои жени изсветляват веждите си, за да ги съчетаят цветово с косата си. Това не е добра идея, тъй като в повечето случаи не се знае какъв ще е крайният резултат. Няма нищо притеснително в това веждите ви да са с един или два тона по-тъмни от цвета на косата ви.

Татуирането на вежди също е забележителна грешка. В повечето случаи формата не е подходяща, а както всички знаем, веднъж татуирани, веждите не могат да се променят. Така че, в никакъв случай не го правете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.6
51
41
33
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Ралица
Ралица
17.10.2014 22:59
хубави съвети, но за тези които са го оплескали ще е добре и да се напише как да прикрием например прекалено скасената първа траета
0
0
Джорджия
Джорджия
01.12.2014 17:57
Аз също ги бях оплескала една приятелка ми даде един съвет който ще го кажа и на теб.. Купуваш си молив за вежди цвета на молива трябва да е като цвета на веждите... очертаваш веждите си след това има четчица разнасяш молива равномерно и се получава.. Аз правих това докато не ми израстнаха и сега някой път слагам за да изгеждат издължени и оформени :) успех
1
0