Правилният грим прикрива пигментацията

Правилният грим прикрива пигментацията

Пигментните петна, които се появяват през есента са резултата от почивката на слънце без предпазни средства. Премахването им е възможно, ако използвате правилен подход.

Пигментните петна (хлоазми, мелазми) представляват по-тъмно оцветени области от кожата при жени над 35 години, които се срещат рядко при млади момичета и мъже.

Пигментните петна имат разнообразна форма и големина, гладка повърхност и резки очертания. Цветът им е светложълт, сиво-кафяв или тъмно кафяв.

Разполагат се обикновено симетрично по бузите, слепоочието, над горната устна, носа, по-рядко по брадата, а при по-възрастни – близо до ушите и по страничната част на шията.

Най-напред изравнете тена. За подготовката на кожата за грим е добре да се използва серум против пигментация и овлажняващ крем. Тоналният крем се нанася след 2-3 минути.

За да се подобри правилния оттенък на кожата, нанесете крема на ниската част на лицето и сравнете със шията.

Когато сте изравнили кожата, използвайте коректор, който ще заличи прекрасно тъмните петна. Коректорът е добре да пасва на цвета на тоналния крем.

За плътно замаскиране на пигментните петна, смесете коректора с прахообразна пудра и нанесете върху петната. За завършек нанесете върху цялото лице пудра, съответстваща на цвета на кожата. Тя ще закрепи макиажа и ще обере и попие излишната лъскавина на кожата.

Не разчитайте обаче само на подходящия грим за прикриване на пигментните петна. При появата им е необходимо да се потърси помощ от лекар.

След преценка на дерматолог при пигментните петна могат да се приложат избелващи кремове, маски, разтвори, меки ексфолианти. С добър ефект се прилага йонофореза с витамин С. За избягване въздействието на ултравиолетовите лъчи се препоръчват светлозащитни (фотозащитни) пудри и кремове с UV (ултравиолетов)-филтър.

Виж повече

Рейтинг

5 3
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Валерия
Валерия
29.09.2011 17:12
Айде сега да се включат и разбиращите от салоните за красота и да кажат: какви избелващи кремове бе, тук при нас имаме модерна и най-нова апаратура и да ни залеят с неразбираеми за повечето от нас "мокро дермо абразио" и "интрасютикълс процедура". Като, че ли сме длъжни да знаем какво значи. Това дразни клиента, кара го да се чувства тъп, подобно ако в болница лекар ти обяснява за състоянието на даден човек. И по женските предавания е пълно с такива реклами на салони.
1
0