Избелване на зъбите

Избелване на зъбите

Предците ни изобщо не са се замисляли за това дали усмивката им е снежнобяла. Точно обратното, японските булки още преди векове са мажели зъбите си с черна боя.

Пакистанките пък боядисвали зъбите си червени. Искрящата усмивка идва на мода след появата на Мерилин Монро, чиито красиви устни обграждат идеално белите зъби.

Това напълно променя стандартите в света на усмивките. Само холивудската усмивка се смята за символ на успехи в живота и на смели амбиции.

Трябва да се знае, че избелването на зъбите е забранено по време на бременност и кърмене, както и при заболявания на венците, при липса на калций и при алергии.

Избелване на зъбите

Преди да избелите зъбите си, се препоръчва професионално почистване на зъбите от стоматолог. Напълно е възможно зъбният ви емайл да е бил бял, но от чай, кафе и цигари да е пожълтял.

Достатъчна е една процедура и зъбите стават видимо по-бели. С ултразвук се почиства зъбен камък и пигменти.

Преди половин век в магазините са се появили първите гелове за избелване на зъби, които съдържали кислородна вода.

Съвременните гелове се използват в съчетание със специална форма, която повтаря формата на захапката ви и се носи цяла нощ.

Избелването с кислородна вода може да наруши здравето на зъбите ви.

В някои кабинети предлагат лазерно избелване на зъбите. Но преди избелването трябва да излекувате всичките си болни зъби и да смените пломбите с възможно най-светли.

Понякога обаче нищо не може да избели зъбите. Единственият вариант в такъв случай е имплантиране на порцеланови коронки или керамични пластини, които се монтират върху предната част на зъбите.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати