Упражнения за очи

Упражнения за очи

Топлият светещ поглед кара хората да се чувстват добре и да възприемат човека с много по-голяма симпатия. За да са блестящи очите ви, правете редовно упражнения.

Не допускайте очите ви да се изморят до такава степен, че да усетите, че клепачите ви натежават, въпреки че като цяло не ви се спи. Не преуморявайте очите си.

Не стойте дълго време втренчени, често мигайте. Вдигайте глава от време на време и гледайте в пространството, без да отмествате погледа си. Не четете в превозно средство, защото това много напряга очите, тъй като те постоянно променят фокусирането.

Научете се да си правите нощна процедура през деня. След като продължително сте работили нещо, което изисква концентрация на зрението, поставете дланите върху очите си така, че да постигнете абсолютна тъмнина, и останете в това положение две минути.

Упражнения за очи

Седнете спокойно, поемете въздух и издишайте, като концентрирате погледа си между веждите. Можете да изпълните това упражнение и като следите движещия си показалец.

Гледайте предмет, който е на един метър от вас. Насочете погледа си към определена точка от предмета и задръжте няколко секунди. След това затворете очи и наблюдавайте мислено предмета. Повторете пет пъти.

Облегнете се на стол и насочете погледа си напред, след това движете очите си до възможно най-крайното им положение. Върнете погледа в изходно положение. Повторете пет пъти.

Без да местите главата си, погледне тавана, а след това – пода. Повторете процедурата пет пъти.

Отворете очите си и поставете дланите си върху тях, така че да не виждате съвсем нищо. Мислете за нещо приятно и спокойно и след тридесет секунди махнете дланите. Повторете три пъти.

Въртете очите си нагоре, вдясно, надолу и вляво, докато опишете с погледа си пълен кръг. Сменете посоката на движението. Повторете по три пъти в двете посоки.

Виж повече

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати