ezine.bg»Статии»Красота»Лице и Тяло»Вредните навици – врагове на красотата

Вредните навици – врагове на красотата

Вредните навици – врагове на красотата

Вредните навици, които често извършвате, без дори да се усещате, са голям враг на красотата ви. Щом се върнете от работа, за вас трябва да е закон половинчасовата почивка.

Легнете, като поставите краката си на по-високо от тялото място. Така ще подобрите кръвообращението. Това е особено полезно за хора, работещи на крак.

Дръжте главата си винаги изправена, защото когато я държите наведена, се получава отпускане на шийната мускулатура. Няколко пъти на ден вдигайте брадичката си нагоре и навеждайте главата вляво и вдясно.

Докато седите пред компютъра, от време на време поглаждайте шията си отгоре надолу, за да подобрите кръвообращението и тонуса на кожата и да избегнете бръчките.

Вредните навици – врагове на красотата

Не подпирайте главата си с една ръка, когато пушите или говорите с някого, както и когато четете или пиете кафе. Това води до появата на бръчки около очите.

Когато говорите, старайте се да не правите много гримаси, защото това води до ранна поява на бръчки. Не е необходимо и да не се смеете, но все пак внимавайте.

Когато си лягате вечер, не мажете лицето с дебел слой крем, от това няма да се превърнете в млади и красиви. Дебелият слой запушва порите и затруднява дишането на кожата.

Намажете се с крем и след двадесет минути попийте излишъците с кърпичка.

Не ставайте веднага, щом се събудите – това е вредно за здравето и красотата. Направете пет дълбоки вдишвания, изправете се до седнало положение и тогава станете от леглото.

Не ходете с отпуснато тяло и с поглед, забит в земята – това отпуска мускулатурата на тялото и лицето. Винаги гълтайте корема си и изпъчвайте гърдите си. Освен че ще изглеждате по-добре, това ще предпази корема ви от отпускане.

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати