ezine.bg»Статии»Красота»Лице и Тяло»Красива походка

Красива походка

AdminAdmin
Дарт Вейдър
1k1499
Красива походка
UV стерилизатор за четки за зъби + дозатор
Практичен аксесоар за вашия дом:
UV стерилизатор за четки за зъби + дозатор
49.00 лв.
Виж ››

Правилното ходене е от голямо значение за изграждането и запазването на правилната стойка. Когато вървите, раменете трябва да са изправени, а коремът – глътнат.

Върви се правилно, като върху земята се опира първо петата, а след това и цялото ходило. Ръцете трябва да извършват леки движения около ханша, без да ги размятате.

Добрата походка е тази, която е почти забързана, с лека крачка. За целта е необходимо мускулите на краката ви да са силни и добре тренирани. Ако нямате време за фитнес, всеки ден марширувайте по две-три минути.

Скачайте напред и назад по десет пъти всеки ден със събрани крака. Бягайте в квартала или си купете бягаща пътечка, за да укрепвате мускулатурата на краката си.

Красива походка

Когато трябва да се качите на висок етаж, избягвайте асансьорите и използвайте стълбите. За да стегнете мускулите на краката си, стъпвайте само върху външния ръб на стъпалата.

Когато вървите, гърдите трябва да са издадени напред, а раменете да са назад. Коремът винаги трябва да е прибран, научете се да го гълтате по всяко време.

Ако при четене или работа на компютъра седите неправилно, това може да доведе до изкривяване на гръбнак и да промени походката ви към неприятна на вид.

Не бива да допускате прекомерно напълняване, защото това води до промяна на походката и започвате да изглеждате доста по-тромави и бавни.

Колкото и глупаво да ви звучи, най-лесно се оформя добрата походка с книга върху главата. Поставете я върху главата си и без да я крепите с ръце, извървете десет крачки.

На другия ден увеличете крачките до двадесет и така – докато се научите да ходите с тежест на главата. Това е причината африканските жени да имат сексапилна полюшваща се походка, изработена от носенето на огромни кошове върху главите им.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати