Ноктите на есен 2011 са къси

Ноктите на есен 2011 са къси

През есенния сезон трябва да помислим и за ноктите, тъй като за перфектната визия на една жена, маникюрът е от важно значение. Разберете какви ще са актуалните акценти в маникюра през тази есен.

Най-напред запомнете, че през есенния сезона дългите нокти остават в миналото. Добре е да поддържате къси нокти, като максималната дължина не трябва да е повече от 1/3 от нокътната плочка.

През лятото освен кожата, ноктите също страдат, както от слънцето така и от изсушаване, от солената вода и прекаленото миене на ръцете.

На първа помощ идват витамините. Изключително важни са калцият, цинкът, както е честият укрепващ маникюр. Но ако нямате възможност да посетите маникюристка, можете да се доверите и на домашните рецепти.

Разрежете един лимон на две части и натрийте ноктите в меката част. Задръжте така 20 минути. Тази процедура укрепва и прави ноктите ви по-красиви и здрави. Правете я не повече от веднъж седмично.

През есента на мода ще са модерни естествените форми. Забравете за застоялите се продължително време на лидерско място квадратни форми, а триъгълните пък са абсолютно забранени.

Идеалнията вариант е свободният край на ноктите да очертава пръстите, както и самата нокътна плочка.

Спрете се на мека пила с малки абразивни частици. Пилете само в една посока, като по тази начин ще предотвратите нацепването на нокътя.

Ноктите на есен 2011 са къси

Никога не изполвайте пилата, за да ги скъсите. Най-добре е да изполвате първо нокторезачка, а след това само да оформите ноктите. Ако пък ноктите се нацепват при пилене, не се притеснявайте да ги изрежете много къси, те също са много модерни.

Не забравяйте да ги почистите от кожички. Необходимо е те веднъж да бъдат изрязани правилно, а след това можете да ги поддържате единствено с омекотяващи продукти.

Нанесете ги в основата на нокътя и отбутвайте. Така ще успете да отделите кожичката от нокътя и той да бъде както здрав, така и красив. И най-вече готов за лакиране.

Виж повече

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати