Масло за красота

AdminAdmin
Дарт Вейдър
1k1499
Масло за красота

Новата тенденция в света на красотата е да замените обикновените козметични кремове и средства срещу бръчки и повяхване на кожата с масло.

Не става дума обаче за краве масло, а за етерично масло, което е най-безопасният защитник на младостта и красотата на лицето. С негова помощ лицето ви ще сияе и ще избегнете пъпките и черните точки.

Ако кожата на лицето ви е суха, изберете успокояващо масло, което да подобри храненето на клетките и процеса на регенерация, да помогне за укрепване на междуклетъчните мембрани.

Маслата за суха кожа са сандаловото масло, масло от розово дърво, жасминово масло, портокалово масло, масло от лайка и масло от мушкато.

Масло за красота

Ако кожата на лицето ви е мазна, изберете почистващо масло, което да премахне от кожата ви мазния блясък и пъпките, да свие порите и да нормализира хормоналния ви баланс.

Такова действие имат маслото на розмарина, ментата, кедъра, лимона, джинджифила, маточината, чубрицата, копъра, мандарината, бергамота, евкалипта и майорана.

Ако кожата ви е нормална, изберете подхранващи и успокояващи масла, които да защитят красотата на кожата ви от студа и от вятъра, от малките бръчки и от стресовете.

Такива действия имат маслото от лайка, маслото от роза, от лавандула и от чаено дърво. Ако кожата ви е комбинирана, избирайте масла, които съчетават свойствата, благоприятни за всеки вид кожа.

Маслата за комбинирана кожа са ментовото, маслото от розово дърво, лавандуловото и портокаловото масло. Ако имате чувствителна кожа, изберете масло от иланг иланг, лавандула или лайка.

Срещу бръчки ще ви помогне маслото от чаено или сандалово дърво, както и ментовото и боровото масло. Малките бръчици около очите ще изчезнат благодарение на розовото и ментовото масло, на маслото от индийско орехче и от сандалово дърво.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
44
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати