ezine.bg»Статии»Красота»Коса»Прически за къса коса

Прически за къса коса

Прически за къса коса

Късата коса може да изглежда доста женствено. Късата коса може да се оформи по различни начини, като подстригването трябва да е с филиране за придаване на обем.

Ежедневната прическа лесно се оформя, като се разделя косата на страничен път. Косата се навива на ролки или с маша, след това се оформят къдриците с помощта на пръсти и лак за коса.

Романтична прическа се оформя, като косата се навива на ролки или с маша на едри къдрици, а след това се разрошва сериозно с пръсти, като отделни кичури се превръщат в акцентиращи с помощта на вакса.

Делова прическа се оформя, като се разтърква вакса между дланите, нанася се върху косата, като се повдигат кичурите при корените, след което косата се разрошва.

Прически за къса коса

Ретро прическа се оформя, като косата се третира с гел и се сресва назад. Задната част на косата леко се тупира, а краищата на косата се навиват навън с гребен и сешоар.

Елегантна прическа, подходяща за приеми и коктейли, се оформя, като косата се разресва на страничен път и по-широката част на косата се оформя като огромна къдрица, която се фиксира с лак за коса. Отстрани косата се сресва назад и се фиксира с гел.

При подстригване, което е с дълъг бретон и подкъсена тилна част, лесно се оформя делова прическа. Косата се изсушава със сешоар, като се разпределя напред и напряко. Косата се оформя на кичури и всеки кичур се напръсква с лак при корените.

Романтична прическа при този тип подстригване се оформя, като косата се суши със сешоар и при това се приповдига при корените с пръсти. Прави се зигзагообразен път, краищата на косата се подгъват навътре. Бретонът се захваща настрани с фиба.

Клубна прическа се оформя, като косата се разделя на прав път и се разпределя настрани, като се превръща в стърчащи във всички посоки „бодлички” с помощта на гел.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 9
4 14
3 8
2 7
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати