ezine.bg»Статии»Красота»Маникюр и Педикюр»Декорации за маникюр

Декорации за маникюр

AdminAdmin
Дарт Вейдър
1k1520
Декорации за маникюр
Дерма ролер с 540 игли за лице и тяло-42%
Препоръчано за теб:
Дерма ролер с 540 игли за лице и тяло
12.00 лв.
7.00 лв.
Виж ››

Модата в маникюра предлага различни стилове, но за любителките на светските партита са подходящи заострените в краищата нокти. Френският маникюр си остава хит.

Върху ноктите се нанасят специални декорации за маникюр, като напоследък са модерни обемните изображения, които се постигат, като върху нокътната плочка се залепва обемна фигура и се покрива с гел.

Стилно е всички нокти да са лакирани в един цвят, и само един – най-добре безименният пръст да се различава с декорацията си. Така ще се получи ефект на хармония и акцент.

Всяка съвременна дама трябва да се грижи за ноктите си – така във всеки един момент тя ще е готова както за делова среща, така и за романтична вечеря.

Рисунките върху ноктите се избират в зависимост от стила на облеклото и предпочитанията на дамата. Напоследък е популярно върху един нокът да се изрисува логото на любимия дизайнер на дамата.

За създаването на красива рисунка върху ноктите се използват три контрастни цвята. Основата може да е тъмна или светла. През деня е желателно да се избират умерени тонове, а за вечерта са позволени ярките нюанси.

Декорациите върху ноктите са различни – това могат да са малки камъчета, специални лепенки, които са прозрачни, но върху тях има изобразена закачлива рисунка. Така се спестява времето за рисуване върху ноктите.

Направете сами рисунки върху ноктите си за десетина минути с бързосъхнещи лакове. Върху бяла основа нанесете бежов и червен лак, като оформяте с тънка четчица линии по дължина на нокътя.

Най-лесният начин за оформяне на бърз ефектен маникюр е да разделите нокътя на две по дължина и да лакирате всяка половинка с различен цвят. Върху един от пръстите закрепете камъче.

При липса на специална фина четчица използвайте игла, с която нарисувайте паяжина, решетка, кръстосани линии върху ноктите си. По същия начин можете да имате модерен летен маникюр или маникюр за Коледа.

Летен маникюр

За да имате красиви и женствени ръце, не е важна само декорацията на маникюра, но и как точно се прави.

В най-добрия вариант е желателно да се доверите на специалист. Но ако нямате пари и време за посещение на салон за красота, опитайте да с вършите процедурата у дома.

Ето някои съвети за маникюр в домашни условия. Прочетете ги внимателно преди да пристъпите към декорация на ноктите си.

Необходими са много умения и търпение, за да направите ноктите си у дома, особено ако предпочитате по-сложен маникюр.

Ако сте свикнали да правите своя маникюр в салона, добре е предварително да проверите дали имате всички необходими инструменти и лак за нокти, който държите в килера, не е изтекъл. Колкото по-сложен маникюр планирате, толкова повече инструменти ще ви трябват. Например, полу-перманентен маникюр или маникюр с гел лак е невъзможно да се постигне без такава лампа за маникюр. Също така, уверете се, че имате пълен специален комплект, лак за нокти и основа, която да нанесете в края, така че маникюрът да издържи възможно най-дълго.

Изберете правилната форма за ноктите си. Заоблените нокти, със средна дължина, са най-подходящи, ако искате да избегнете чупенето им и са най-лесните за поддръжка. Ако имате нужда от правоъгълни нокти, уверете се, че сте добре полирали ъглите, за да не ги счупите случайно, след като сте направили маникюра си.

Оставете ноктите да изсъхнат добре след почистване. За да подготвите ноктите си за маникюр, можете да ги държите напоени в продължение на пет до десет минути в топла сапунена вода. Този трик ще ви помогне да премахнете по-лесно кожичките и да разкриете повърхността на ноктите. След почистване на ноктите обаче е препоръчително да изчакате 30-60 минути, преди да започнете действителния маникюр. Обяснението е просто: ноктите абсорбират вода и се разширяват. След като маникюрът изсъхне и ноктите се върнат към първоначалния си размер, може да ви е неприятно да забележите, че лакът за нокти се е напукал на места.

Не разклащайте лака за нокти преди нанасяне. Бутилките с лак за нокти имат малка метална топка вътре, за да се предотврати втвърдяването на продукта. Но когато разклатим лака за нокти непосредствено преди нанасянето, се създават въздушни мехурчета, които могат да се видят върху нокътя, когато нанасяте лака за нокти. Ако забележите, че трябва да разклатите бутилката, изчакайте един час, преди да приложите лак върху ноктите си.

Нанесете лак за нокти на два тънки слоя. Въпреки че може да е изкушаващо да нанасяте лак за нокти в един дебел слой, козметолозите смятат, че е по-добре да нанесете два тънки слоя, ако искате той да остане непокътнат възможно най-дълго. Нанасянето на тънък слой лак за нокти в началото позволява бързо изсъхване на лака за нокти, след което можете да преминете към нанасянето на втория слой, който ще придаде на ноктите правилен цвят и ще стабилизира лака за нокти. Понякога можете да нанесете трети слой, особено в случай на прозрачни цветове, които иначе не изглеждат толкова добре.

Цветен маникюр

Не сушете ноктите си в жегата. Топлият въздух не помага за по-бързото изсушаване на прясно лакираните нокти, напротив. Вместо това студеният въздух помага на лака за нокти да се втвърди по-бързо, така че можете да използвате този трик, ако бързате. Можете също така да намерите много продукти на пазара, които помагат по-бързо да изсушават ноктите и които могат да ви помогнат да предотвратите малки дефекти, причинени от удари или допир, веднага след като приключите с маникюра.

Поправете грешките в маникюра веднага. Ако сте приложили неправилно лака за нокти, добре е да направите корекцията веднага щом я забележите и да не я отлагате до края на маникюра. Лакът за нокти се отстранява по-лесно с лакочистител, когато не е изсъхнал и ще спестите много усилия, ако накиснете пръчка с памучна вата в малко ацетон, след това коригирайте малките грешки. Понякога, когато сте приложили неправилно лака за нокти, е по-лесно напълно да избършете нокътя и да започнете отначало.

Ако харесвате естествени нокти, не е нужно да си слагате изкуствени нокти. Възползвайте се от собствените си нокти, за да направите маникюра си най-оригинален. Необходимо е да се грижите за него, за да можете да имате красиви нокти, но е толкова просто.

Ако все пак желаете изкуствени нокти, вижте няколко варианта за ноктопластика.

Маникюр с гел лак

За да получите финала на този тип маникюр, използвайте гел лак за нокти, който изсъхва под ултравиолетова светлина. Те ще бъдат по-гъвкави и естествени от другите видове фалшиви нокти. Те обикновено продължават до 2 седмици, ако са добре обгрижвани. 

Акрилни нокти

Полимерен прах се използва за създаване на пластмасов слой, който може да бъде боядисан във всички съществуващи цветове. Акрилните лакове имат по-дълъг живот, въпреки че трябва да се прилагат внимателно, така че резултатът да е оптимален. Освен това, без подходящи предпазни мерки, съществува риск от увреждане на ноктите.

Порцеланови нокти

Порцелановите нокти са по-твърди от другите видове изкуствени нокти, което ги прави по-устойчиви на удари. Те са чудесни за декорации на нокти.

Перманентен маникюр

Ако искате дизайн, който трае до 3 седмици, отидете в салона за красота и си направете перманентен маникюр.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest