ezine.bg»Статии»Красота»Коса»Как да си направим лесна и модерна прическа

Как да си направим лесна и модерна прическа

Нина НордНина Норд
Джедай
2k375
Как да си направим лесна и модерна прическа
Комплект четки за грим със стилен калъф - 12 бр-50%
Препоръчано за теб:
Комплект четки за грим със стилен калъф - 12 бр
23.00 лв.
11.50 лв.
Виж ››

Модните тенденции на 2012 година донесоха със себе си завръщането на кока. При създаването на тази прическа косата се събира на кок отзад, като лицето се открива максимално.

През тази година са модерни различни начини за правене на кок. Можете да го направите от права опашка, а също така можете да навиете отделните кичури, преди да оформите кока.

Лесно ще оформите кок от плитка. Кокът се разполага върху горната част на главата, в центъра на тила или точно в началото на врата. При оформянето на кока се използват разноцветни ластици и игли за коса.

За официални случаи са модерни мрежите за коса, които се слагат върху кока. Те трябва да са в синхрон с тоалета. Ефектно изглеждат един или два кичура коса, които свободно падат извън кока.

Как да си направим лесна и модерна прическа

Не стягайте прекалено силно опашката за оформянето на кока, защото това може да провокира главоболие. За дами с фина костна структура е подходящ кокът тип балерина. Този кок не допуска нито един стърчащ косъм.

Косата трябва да е прибрана гладко, като най-ефектно изглежда, ако е точно в задната част на главата, както я носят балерините. Чупливите коси предварително се изправят.

Една от модерните вариации на тема кок идва от Китай. Прическата се оформя като две плитки, от които се правят две малки кокчета. Те се фиксират като закачливи рогца в горната част на главата.

Тази прическа е подходяща за тинейджърки и млади жени. Важно е да не стърчат излишни кичури и косъмчета, двата кока трябва да са абсолютно симетрични.

Разновидността на кока, известна като оданго, идва от Япония. Там са популярни сладките топчета, известни като оданго, на които е наречена прическата.

Тази прическа прилича на китайските „рогца”, но се оформя от опашки, а не от плитки, които се разполагат върху горната част на главата. Възможно е да се разположат и близо до врата, върху задната част на главата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest