Как да си направим модерна прическа

Как да си направим модерна прическа

Можете сами да направите прическа, която е модерна и лесна за непрофесионалист. Ефектна е прическата, която е предпочитала холивудската звезда Мерилин Монро.

Тя се прави лесно и изглежда добре и в ежедневието, и за официални поводи. Навийте с маша или на ролки косата си, като не пропуснете да навиете и бретона.

Къдриците не трябва да са по високо от ушите, в горната част косата остава права. Добавете пищност на прическата си с помощта на пяна за коса или вакса за оформяне на кичурите. Преди това леко срешете къдриците с рядък гребен.

Фиксирайте къдриците с лак. Друга ефектна прическа са каскадните едри вълни. Тайната на прическата е да не предозирате фиксатора, за да изглежда косата мека.

Тази прическа подчертава скулите, ако вълните започват от бузите. Тя е подходяща най-вече за жени със сърцевидна форма на лицето, но отива и на всеки друг тип лице.

Как да си направим модерна прическа

Кокът също е ефектна прическа, а и е много лесен за оформяне. Ефектно изглежда кокът, ако не го оформите в задната част на главата, а от едната страна.

За да е ефектно, е добре той да е в долната част на главата, но ако сте достатъчно екстравагантна, можете да го разположите точно в средата и отстрани.

За да изглежда кокът добре, преди да го оформите, тупирайте косата си. С тупиране на косата можете да постигнете обем и при оформянето на опашка.

Вържете косата си и я разделете на две. Тупирайте долната част и тя ще повдигне горната част, като няма да си личи тупирането. Фиксирайте с малко лак.

Ако косата ви е къса, но имате свободни по-дълги кичури, навийте ги и ги фиксирайте с лак. Добавете аксесоари според повода, като при официални случаи можете да украсите кичурите със специални блестящи камъни.

Виж повече

Рейтинг

5 8
4 11
3 9
2 7
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати