ezine.bg»Статии»Красота»Коса»Изсветляване на кестенява коса

Изсветляване на кестенява коса

Изсветляване на кестенява коса

Преди стотици години изсветляването на естествения цвят на косата е могло да се получи само при излагане на мокра коса под слънчевите лъчи, но резултатът е бил добър само за притежателките на по-светли коси.

Косата придобива естествения си цвят благодарение на пигмента меланин, който се съдържа в корковото вещество на косъма. Окислителните процеси променят косата към по-светла.

Най-известният начин за изсветляване на кестенява коса е с кислородна вода, към която се добавят специални добавки, които да омекотят действието й.

Редовната употреба на кислородна вода може да доведе до изтощаване на косата. Преди изсветляване на косата тя не трябва да се мие, за да остане защитният слой мазнина.

Изсветляване на кестенява коса

Благодарение на него може да бъде избегнато разрушаването на косъма, както и раздразнението на кожата. Ако изсветляването се прави за пръв път, то изсветляващата течност се нанася бързо от краищата на косата към корените.

Оставят се в естествения цвят два три сантиметра над корените, те се изсветляват едва когато косата вече е поизсветляла достатъчно. Корените на косата изсветляват много бързо заради топлината на главата.

За да се избегне рязкото преминаване към ярко русо, добре е кестенявата коса да бъде изсветлявана плавно и много бавно с помощта на руси кичури.

Това дава визуален обем на косата и дава възможност да се изсветлят тъмните кичури с няколко тона. Резкият преход от кестеняво към русо изглежда неестествено.

Затова се избират нюанси, които максимално се доближават до естествения цвят на косата. Върху кестенявата коса изглеждат прекрасно кичури със златисти нюанси.

Това са рижави кичури, а също така бронзови, с цвят на старо злато, карамелови. Между тях може да има тъмноруси кичури.

Постепенно кичурите се променят към по-светли с всяко следващо боядисване, което ще доведе до цялостно изсветляване на косата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 1
3 4
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Ина
Ина
20.12.2013 14:29
Защо трябва да се изрусявате , бе хора? Толкова е грозно! И неестествено! И няма опашка за блондинки/перхидролки!...само вицове...Каза Гладната блондинка, която се боядиса в черно и сега иска пак да е естествено тъпа...ама е двуцветка!
14
5