Домашни маски против пъпки

Домашни маски против пъпки

Как можем да постигнем порцеланова кожа, без да харчим излишни средства за скъпи козметики? Много е просто, като използваме натурални продукти, които има във всяко едно домакинство. Много жени вече не се доверяват на препълнените с козметични продукти щандове, а прибягват до домашно приготвените маски и кремове. Ето няколко предложения за маски аламинут, който са достоен враг на пъпките.

Маска със сода и вода

Това е толкова лесна маска, която не изисква кой знае какви приготовления и може да направи чудеса. След като измиете лицето си с лек лосион за почистване, посипете върху пръстите на ръцете малко сода за хляб. След което с леки кръгови движения, разтъркайте цялото си лице, като избягвате зоната около очите. Изплакнете с хладка вода и в отделен съд смесете няколко лъжички сода и вода. Нанесете на тънък слой върху кожата на лицето и останете така 15-20 минути. Изплакнете с вода и нанесете лек и тонизиращ крем след това.

Маска с яйчен белтък и лимон

Това е също една много лесна маска, след използването на която при доста жени се отчитат отлични резултати.

Това което трябва да направите е да вземете едно яйце и да отделите жълтъка от белтъка. Изцедете сока на един лимон и го добавете към предварително разбития на сняг белтък. Разбъркайте с леки движения и нанесете на няколко пъти върху лицето. Останете така 20-30 минути и изплакнете с хладка вода.

Какъв е ефекта? Стягане на кожата, завяхване на пъпките и премахване на червените петна.

Маска с морска сол

Нали знаете какъв е ефекта на солената вода и как се отразява на кожата ви. Разтворете малко морска сол в съд с вода, след което измийте лицето си и останете така за 10 минути. Изплакнете с хладка вода и нанесете хидратиращ крем.

Маска с овесена каша

Ето и един друг продукт от нашата кухня – овесена каша. Смесете малко овесена каша и прясно мляко, разбъркайте и нанесете на равномерен слой върху кожата на лицето. Изчакайте да изсъхне и изплакнете с вода.

Надяваме се, че тези маски против пъпки ще ви помогнат да изчистите кожата си, да се справите със стари и новопоявили се проблеми и най – важното ще ви накарат да се чувствате добре.

Виж повече

Рейтинг

5 17
4 17
3 10
2 6
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (11)

Изпрати
Borislava
Borislava
19.05.2016 16:02
А маската с яйчен белтък и лимон, яйцето сурово ли трябва да бъде?
10
6
Ния
Ния
09.02.2016 09:23
При мен не рабори , никоя маска :(
4
1
irena
irena
03.05.2015 13:25
Ot dva puti I izchezvat pupkite
47
9
сани
сани
02.12.2015 20:35
За коя маска говориш?
17
6
sirens
sirens
03.05.2015 13:20
Kakva xubava maska za lice imam protiv pupkite
23
6