ezine.bg»Статии»Красота»Маникюр и Педикюр»Лимон оцет и за здрави и красиви нокти

Лимон оцет и за здрави и красиви нокти

Лимон оцет и за здрави и красиви нокти

Лимонът е перфектно средство за укрепване на ноктите и за избелването им. Разрежете на две един лимон и полирайте с вътрешността му ноктите си.

Резултатът от това плодово полиране ще ви изненада – ноктите ви ще станат лъскави, с прекрасен цвят и след седмица-две ще бъдат по-твърди.

Не трябва да прекалявате с лимоновия сок, защото ако правите процедурите по-дълго време, ноктите ви могат да се напукат от изсушаване.

За подсилване на чупливи и слаби нокти два пъти седмично се прави процедура с топъл зехтин, загрят на водна баня. В него се добавят 3 капки йод или лимонов сок.

Лимон оцет и за здрави и красиви нокти

Върховете на пръстите се потапят в съд, пълен с тази смес, и се държат пет-десет минуи. След тази процедура пръстите се избърсват със салфетка и няколко часа не се мокрят.

Процедурата с ябълков оцет също укрепва ноктите. Десет минути са достатъчни, за да станат ноктите ви по-здрави и красиви. Пръстите се потапят в смес от топъл зехтин, смесен в равни пропорции с ябълков оцет.

След десетина минути се изваждат, ръцете се изтриват със суха кърпа или салфетки и не се мокрят известно време.

За да е по-красив естественият цвят на ноктите ви, върху тях се нанася смес от три супени лъжици сок от портокал и една чаена лъжичка лимонов сок.

Първоначално това ще оцвети ноктите в оранжево, но ако ви притеснява това, натъркайте ги допълнително с повечко лимонов сок за избелване.

Лимоновият сок се използва за избелване на ноктите при оцветяване от химикали или от тъмни плодове. Ако сте прали много дълго време на ръка, намажете ноктите си с ябълков оцет.

Това ще отстрани неприятните последици от прането на ръка и ръцете и ноктите ви отново ще са красиви.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 5
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
polly3636
polly3636
05.05.2014 12:15
Супер!
0
0