ezine.bg»Статии»Красота»Лице и Тяло»Народни средства срещу суха кожа

Народни средства срещу суха кожа

Народни средства срещу суха кожа

Ако от студеното време кожата на ръцете ви стане прекалено суха и се напука, има много различни народни средства, изпитани през вековете.

Те ще върнат красотата и мекотата на ръцете ви. Напуканите места са опасни, защото през тях в организма могат да проникнат много инфекции.

При напукана и пресушена кожа на ръцете, те се измиват с топла вода. Две малки памучни кърпи се напояват с топъл зехтин или олио, загряти на водна баня.

С тези салфетки се обвиват ръцете. След един час салфетките се махат и ръцете не се мият още два часа.

При напукана кожа на ръцете помагат картофи. Сварете два картофа, без да ги белите. Обелете ги, намачкайте ги с вилица и добавете 2 чаени лъжички лимонов сок.

Топлата смес се нанася върху ръцете и се обвива с марля. След половин час се измива с вода и се нанася подхранващ крем на ръцете.

Ефективно средство за загрубели и напукани ръце е лененото масло. Нанесете върху ръцете си няколко капки ленено масло и масажирайте пръстите и дланите отдолу нагоре в продължение на десет минути.

За измиване на ръцете не използвайте сапун, а ленено семе, сварено на каша. След измиването на ръцете ги намазвайте със зехтин или глицерин.

При груба кожа на ръцете използвайте маска от сока на един лимон, смесен с един разбит на пяна белтък. Нанесете, оставете да действа десет минути, и отмийте с топла вода.

За омекотяване на кожата на ръцете използвайте крем от няколко капки лимонов сок, 1 супена лъжица ленено масло, 1 жълтък и 1 чаена лъжичка мед.

При суха кожа на ръцете се правят процедури с отвара от лайка. Една супена лъжица лайка се залива с един литър вода. В купа се налива отварата с температура около 40 градуса, потапят се ръцете за петнадесет минути, подсушават се със салфетка и се намазват със зехтин.

Сухите напукани ръце стават нежни и красиви с отвара от корен на целина. Един среден по големина корен се залива с един литър вода и се вари половин час. Ръцете се накисват в топлата отвара и след това се подсушават и се намазват със зехтин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 1
3 4
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати