ezine.bg»Статии»Красота»Грим»Грим за светли очи

Грим за светли очи

Грим за светли очи

Всяка жена може да бъде уникална в своята красота. Стига, разбира се, да го пожелае. За целта е необходимо само малко ентусиазъм и основни познания по това, как дамата да подчертае своите природни дадености. А светлите очи наистина са нещо безкрайно привлекателно и жените, които притежават този божи дар, трябва да го отразят по достоен начин. Тук ние ще ви предложим някои идеи, които да ви помогнат да разкриете пред околните пълната красота на вашите прекрасни очи.

Ако вашата коса е руса или с червеникави оттенъци, а кожата ви е светла, то тогава можете да опитате със сенки в леки, пурпурни оттенъци, прасковени или сиви тонове. Седефените нюанси пък от своя страна ще помогнат вашите очи да изглеждат визуално по-големи, като прикрият някои недостатъци, като „хлътналите“ очи например. За да постигнете уголемяване на очите, използвайте сенки за очи в три нюанса – светъл, наситен и тъмен. Светлият нюанс се нанася върху клепача от вътрешния ъгъл на окото към външния. По-наситеният нюанс се поставя в средата на клепача, а най-тъмния – точно в гънката на окото.

За тъмнокосите дами със светли очи се препоръчват нюансите на лилавото, както всички зелени и сиви тонове. Ако кожата ви е по-тъмна, опитайте сенки за очи в кафявата гама, а също и цветове със златни или медни нюанси.

Ако използвате молив за вежди, заложете на тъмно-кафявите цветове. Внимателно го подострете и изпробвайте първоначално върху вътрешната страна на китката, за да се убедите, че няма да ви нарани. После попълнете празнотите, където косъмчетата са по-редки и така ще постигнете една плътна и чаровна линия за вашите вежди.

За да изглеждат светлите очи перфектно, очертайте линията на горния клепач с очна линия. Не разчитайте единствено на традиционното черно, а експериментирайте с други подходящи цветове. Кафявите очни линии със сив или шоколадов оттенък са отличен избор за светлите очи. От друга страна, очната линия в златно или сребристо ще „отвори“ очите и ще ги направи да изглеждат още по-големи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати