Как да придадем обем на косата

Как да придадем обем на косата

Всяка жена желае да има красива коса, пълна с живот и страхотен обем. Не винаги обаче природата е щедра към косите ни. Затова ето някои трикове, които можете да използвате за постигане на така желания обем:

1. Не мийте косата си всеки ден. Това ще изтъни косата, премахвайки нейните естествени мазнини. Опитайте се да я миете през ден или два. Ако сте решили да правите специална прическа, хубаво е да измиете косата си от предишния ден.

2. При сушенето със сешоар обърнете главата си надолу. Масажирайте скалпа с пръсти, за да дадете допълнително повдигане в корените, за по-добър резултат втрийте козметика за повдигане.

3. Ако искате да изправите косата си, не го правете движейки пресата си само надолу. Това ще намали обема и косата ще залепне върху скалпа по-бързо. Издърпвайте косата си с движения нагоре, като започнете от корена и стигнете до връхчетата. Все пак е важно да отбележим, че прекомерното изправянето на косата води до нейното изтъняване и нарушаване на косъма.

4. Вечер преди да си легнете вземете ластик и вържете косата си високо на главата. Ефектът е повече обем на сутринта. Използвайте ластик, който е мек и не стягайте прекалено много косата, тъй като това ще увреди косъма. Не връзвайте косата си, ако е мокра, защото ще се получат доста нежелани чупки.

5. Сменяйте положението на пътя, който разделя косата ви. Това придава повече обем на прическата.

6. Лакът за коса придава обем, но не пръскайте цялата коса отгоре. Той трябва да се впръсква отдолу на косата, кичур по кичур.

7. Топирането на косата е класически метод за придаване на обем. Вземете кичур и леко топирайте отдолу. След това фиксирайте със спрей или лак за коса.

8. Подстрижете косата на пластове. Най-горният пласт е най-къс, за да се получи желан обем. Тази прическа е лесна за фиксиране.

9. Открийте подходящата дължина за своята коса, тъй като неправилната дължина може да направи косата да изглежда по-слаба.

10. Последното ни предложение е да при миенето на косата да смените местата на шампоана и балсама. Първо сложете балсама, отмийте го и след това поставете шампоана. Балсамът подхранва косата и я олекотява.

Виж повече

Рейтинг

5 4
4 5
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Изпрати
мариана
мариана
03.02.2015 15:53
Момичета четете повече, да последно е така първо балсама.Пише го не за пръв път.
0
0
лил
лил
01.12.2013 17:08
ако искате да спечелите някой лев опитайте тук
0
1
Nata
Nata
30.09.2013 15:03
И аз много се учудвам....балсама преди шампоана...а с шампоана после да измием балсама ли???? нещо...
0
0
Донка Кючукова
Донка Кючукова
29.07.2013 07:10
За първи път срещам това - първо балсама, после шампоана.Мислех, че балсама се слага за по-лесно разресване след шампоана...
1
1