ezine.bg»Статии»Красота»Грим»Подходящ грим според повода

Подходящ грим според повода

AdminAdmin
Дарт Вейдър
1k182454
Подходящ грим според повода
UV стерилизатор за четки за зъби + дозатор-20%
Практичен аксесоар за вашия дом:
UV стерилизатор за четки за зъби + дозатор
49.00 лв.
39.20 лв.
Виж ››

Предназначението на грима е най-вече да подчертае естествената женска красота и това не бива да се забравя. Ако гримът е прекалено силен и неподходящ за съответния случай, това по-скоро ще отблъсне хората и ще ни направи смешни в техните очи. Ето защо трябва да се внимава с грима и той трябва да бъде съобразен както със стила ни на обличане, така и с повода или събитието за което сме се приготвили.

Така например, ако ви предстои важна делова среща и искате да изглеждате добре, в никакъв случай не прекалявайте с количеството грим. Никой няма да погледне сериозно на дама, която се появи на бизнес среща, изрисувана в цветовете на дъгата. Обикновено тези срещи се провеждат през светлата част на деня, така че това също трябва да се вземе под внимание. Всички знаем, че цветовете променят своят вид в зависимост от светлината. Ето защо, прекрасните сенки за очи с брокат, които снощи в дискотеката са ви направили неотразима, биха изглеждали абсолютно нелепо на силната дневна светлина.

За дневен грим се ориентирайте към светлите и нежни нюанси, които няма да се натрапват, но ще подчертаят цвета на очите ви, например. Спиралата за очи също трябва да бъде поставена с мярка. Прекаленото наслояване на спирала по миглите придава неестествен кукленски вид на лицето, а вие не бихте искали хората да ви възприемат по този начин, нали? Що се отнася до червилото, най-добре използвайте пастелни тонове, които, естествено, трябва да подхождат на тена ви и да бъдат съобразени с целият грим като цяло.

Когато ви предстои вечерно парти, нещата стоят по съвсем друг начин. Това е моментът в който можете да използвате лъскави сенки за очи, пудра с брокат или каквито и да било други фрапантни гримове. В този случай обаче трябва задължително да се съобразите със стила на облеклото. И накрая, спазвайте златното правило, че гримът трябва да изтъква достойнствата на лицето ви, а не да го скрива.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати