Маски за тъмни кръгове под очите

Маски за тъмни кръгове под очите

Една стара максима гласи, че как се чувстваме си знаем само ние, но как изглеждаме, това е видно за всички. Често пъти преумората и недостатъчният сън слагат своя отпечатък върху нашето лице и под очите ни се образуват неприятни тъмни кръгове. Как можем да се отървем от тях? Освен, че трябва да промените режима си като отделяте за сън поне по 8 часа на ден, а също и да избягвате солените храни, вие можете да си направите подходящи маски, които да ви помогнат да заличите пигментацията под очите. Ето две лесни и ефикасни маски:

Маска с краставица и картоф

Както краставицата, така и картофът притежават противовъзпалителни качества, които ще ви помогнат да се справите с тъмните кръгове под очите. Сварете един средно голям картоф и го пасирайте добре. Краставицата също трябва да се смели на каша. Двете съставки се смесват в такива пропорции, че да образуват рядко, почти течно пюре. Потопете два памучни тампона в пюрето , а после ги поставете върху очите си за около 20 минути. След това изплакнете обилно с вода, като се постараете да отстраните добре всички останки от пюрето. Излишната каша може да бъде съхранявана в хладилник до 3 дни. Дръжте я под ръка, в случай, че тъмните кръгове се появят отново. Ефектът е дори още по-добър, когато кашата е предварително изстудена.

Маски за тъмни кръгове под очите

Маска с мляко

След като изстудите добре млякото, трябва да напоите двата тампона в него и да ги поставите върху очите си. След 15 минути можете да изплакнете. Използвайте времето за изчакване като една кратка и ободряваща почивка – легнете, пуснете си приятна музика и помислете за нещо хубаво.

Алтернативен вариант на тази ефикасна маска е да се използва сухо мляко, което трябва да разбъркате с малко мед. После поставете върху очите си тампони, напоени със сместа. Времето на действие е същото – 15 минути. Ефектът е мигновен и веднага ще забележите разликата.

Рейтинг

5 1
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
.
.
13.02.2015 11:30
Пробвах тази с млякото и нищо не се получи...
0
0