ezine.bg»Статии»Красота»Коса»Поддържане на руса коса

Поддържане на руса коса

AdminAdmin
Дарт Вейдър
1k192493
Руса коса
Стилна кутия за бижута от полипропилен - 25 см
Качество без компромис:
Стилна кутия за бижута от полипропилен - 25 см
59.00 лв.
Виж ››

Най–накрая блондинка! Ако токущо сте променили цвета на косата си и вече сте руса, или сте направили това много отдавна, или това е вашият естествен цвят, то сигурно знаете, че този тип коса изисква специални грижи.

Генетика на русата коса

С естествено руси нюанси на косата са около два процента от населението на земята, което прави русата коса, почти толкова рядка, колкото червената. Златните нотки на този цвят най – често се срещат в Европа, Скандинавския полуостров и при северните народи. Ниските нива на меланин са основната причина за светла коса. Всички нюанси на русото имат жълт оттенък, докато пък естествено бялата коса е резултат на албинизъм – пълна липса на пигментация. Хората с естествено рус цвят на косата имат средно 140 000 кичура на скалпа си, което е далеч по-малко от тези на брюнетките.

Боядисана или естествена, русата коса е по-тънка, изисква специални грижи и поддръжка. За това, нека обърнем внимание на начина, по който трябва да полагаме грижи за нея.

1. Винаги използвайте продукти, който са дълбоко подхранващи и са предназначени за руси коси. Няма как косата ви да изглежда добре, ако не е добре подхранена. Не си мислете, че балсама е достатъчен. Използвайте и подходяща маска освен него.

2. Избягвайте да миете косата си ежедневно, това може само да доведе до още по бързото изсушаване на косъма. Когато нанасяте шампоана, търкайте само корените и оставете той естествено да се стече до краищата на косата, както правят в професионалните фризьорски салони. Преди да излезете от банята, облейте косата си с по-студена вода.

Поддържане на руса коса

3. Разресвайте косата с четки или гребени изработени само от естествени материали. Много подходящи за руса и изрусена коса са четките предназначени за изкуствени и удължени коси.

4. Русата коса, повече от всеки друг тип е по – податлива на увреждане от слънцето. За това използвате продукти, който имат UV фактор в себе си.

5. Не мийте косата си непосредствено преди боядисване.

6. Намалете до минимум употребата на преса и сешоар, защото те допълнително изсушават косъма, като го правят по-чуплив и податлив към цъфтене.

7. Посещавайте често фризьорския салон. Русата коса се нуждае от по-често подстригване, отколкото всеки друг тип коса. Нейните краища лесно се заплитат и при правене на ежедневната прическа се късат.

8. Избирайте внимателно стилизиращите продукти, с които я третирате. Не винаги те са подходящи за русокоски.

9. И накрая хранете се правилно. Не забравяйте, че това което ядем се отразява не само на здравето ни, а и на кожата и косата. За това пийте достатъчно вода, яжте храни богати на желязо, цинк, магнезий и витамин Е.

Неотразимата и блестяща руса коса, не е непостижима цел, просто се грижете правилно и системно за нея и няма да останете неудовлетворени.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати