Избор на прическа според лицето

Избор на прическа според лицето

Когато избирате прическата си, добре е да се съобразите не само с това, дали тя е лесна за поддръжка, но и дали подхожда на формата на вашето лице. Това със сигурност ще помогне да подобрите визията си, защото с помощта на прическата може да бъдат постигнати различни визуални корекции, които да доведат до един балансиран и хармоничен външен вид.

Ако лицето ви има кръгла форма, изберете прическа, която да придаде повече обем в горната част на главата. Дългата коса е много подходяща за кръглото лице и ще изглеждате чудесно, ако пуснете кичурите свободно да падат върху бузите ви. В никакъв не избирайте прически с кръгла форма и дължина до брадичката, защото това още повече ще закръгли лицето ви. Ако ще си оставяте бретон, той също трябва да бъде достатъчно дълъг.

Квадратното лице изглежда еднакво добре както с права, така и с вълниста или къдрава коса. Ако разпуснете косите си, това ще отвлече вниманието от линията на челюстта, която всъщност е най-широката част от лицето ви. Най-подходящата дължина на косата за квадратното лице варира от къса до средно дълга, например до раменете. Ще изглеждате чудесно и с филирани кичури.

Ако лицето ви има триъгълна форма, то тогава можете да изберете асиметрична прическа, която да стесни визуално широкото чело. Същият ефект ще получите и ако оставите кичури в тази област. При избора на прическа, се постарайте тя да бъде такава, че да придаде повече обем на косата в областта на брадичката.

Дамите с овални лица са истински късметлийки. Те разполагат с безкрайно много възможности за избор на прическа, защото характеристиките на овалното лице се считат за идеалната форма. Ако притежавате лице с овална форма, то тогава вие ще изглеждате еднакво добре с всяка една прическа, без значение от дължината или формата на косата. Така че, по-скоро съобразете прическата си с вида на косъма и общият ви стил като цяло.

Рейтинг

5 6
4 13
3 3
2 3
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати