ezine.bg»Статии»Красота»Лице и Тяло»Тайните на поддържаните ръце

Тайните на поддържаните ръце

Тайните на поддържаните ръце

През зимата от липсата на витамини страда целият организъм и това се отразява и на кожата на ръцете. Всяка сутрин след събуждане масажирайте няколко минути ръцете, като с кръгови движения масажирате всеки пръст, китките си, лактите и раменете.

Въпреки че се препоръчва домакинската работа да се върши с гумени ръкавици, не всяка жена изпълнява тази препоръка. Ако кожата на ръцете ви е станала груба, след като приключите с домакинската работа, намажете кожата на ръцете с тампонче, напоено във вода с малко оцет.

След това ръцете трябва да се намажат обилно с мазен крем. Когато се налага да излагате ръцете си на силна струя вода, използвайте предварително мазен крем. За да не пресушавате кожата на ръцете си, възможно най-рядко ги мийте с гореща вода.

Тайните на поддържаните ръце

Топлите процедури са полезни за ръцете. Кожата на ръцете омеква и става красива с помощта на сок от кисело зеле. Процедурата се прави по десет минути два пъти седмично.

През ден можете да потапяте ръцете си във вода, в която сте варили картофи. След това ръцете се намазват с мазен крем и се слагат памучни ръкавици, с които се спи цяла нощ.

Ако ръцете ви почервеняват, ще ви помогнат контрастни процедури. В една купа се налива топла вода, в друга се налива студена вода. Първо ръцете се потапят в топлата вода, а след това – в студената. Така се повтаря 15 пъти. Завършва се със студената вода.

Загрубялата кожа се влияе добре от процедури със затоплен зехтин. Ръцете се намазват обилно, излишъците се избърсват със салфетка и се слагат памучни ръкавици за цялата нощ.

Лимоновият сок, смесен с белтък, е добро средство за мека кожа на ръцете. Маската се нанася за десет минути върху ръцете и се измива с топла вода.

Маска със сметана прави ръцете меки и красиви. Смесете 2 супени лъжици сметана, 1 чаена лъжичка мед и 2 супени лъжици сок от краставици, разбъркайте и намажете ръцете. След 20 минути измийте и намажете с мазен крем.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати