ezine.bg»Статии»Красота»Коса»Лесни прически за дълга коса

Лесни прически за дълга коса

AdminAdmin
Дарт Вейдър
1k192493
Лесни прически за дълга коса
UV стерилизатор за четки за зъби + дозатор
Практичен аксесоар за вашия дом:
UV стерилизатор за четки за зъби + дозатор
49.00 лв.
Виж ››

Ако имате дълга коса, лесно можете да оформите сами красиви и ефектни прически, без да се налага да ползвате услугите на фризьор. За любителките на екстравагантното е подходяща прическа с асиметрично подстригване.

Косата се подстригва на нивото на брадичката, като се оставят два дълги гъсти кичура отпред. Можете и сами да оформите прическата, но в този случай е добре да потърсите услугите на специалист, ако искате да изглеждате ефектно.

С помощта на кичурите можете да създавате интересни прически или да ги оставите да висят свободно. С тази екстравагантна прическа винаги ще сте в центъра на вниманието.

Но ако харесвате класическите прически, навийте косата си навън в долната й част, оформете я с помощта на лак за коса и малко вакса, за да фиксирате къдриците.

Лесни прически за дълга коса

Ако харесвате романтичния вид, накъдрете на ситно долната част на косата си, навийте и кичурите около лицето си така, че да го обградят. Напръскайте с лак за коса и получавате романтична прическа.

Много красиво изглежда дългата коса, разделена на път, като долната й част се навива навътре и се оформя с метална четка. След това се напръсква с лак за коса, за да се фиксира.

Къдриците, вдигнати нагоре, но така, че някои от тях артистично да излизат извън опашката или кока, дават на лицето невинен, но закачлив вид.

Ако имате много дълга коса, хванете я на една опашка долу отстрани, като оставите косата да е свободна, а не стегната. След това вържете опашката в средата и след това още веднъж – в долния й край. Така ще получите обемна и ефектна прическа.

Срешете косата си добре, хванете я на стегната опашка високо горе, след това навийте опашката на три-четири едри кичура и ги пуснете свободно. Фиксирайте ги с лак за коса.

Направете кок високо горе или ниско долу на тила. Извадете един дебел кичур, навийте го на спирала и го фиксирайте с вакса за коса. За тази прическа е подходящо да е без бретон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 15
4 9
3 6
2 4
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Reni
Reni
06.09.2013 16:54
можеше да приложите и малко снимки към статията, така нищо не се разбира.
17
0
Таня
Таня
28.08.2013 08:32
Нищо интересно
8
0