ezine.bg»Статии»Красота»Коса»Прически за рядка коса

Прически за рядка коса

Прически за рядка коса

Ако имате тънка и рядка коса, изборът на подходяща прическа не е никак лесна задача. Ако считате, че за тънката коса са подходящи само късите прически с дължина, която достига най-много до раменете, то вие имате право. Изключение правят добре поддържани блестящи тънки коси, но дори те рядко са с голяма дължина. Имайте предвид, че формата на вашата прическа зависи и от структурата на косата ви – на къдравите коси отива една прическа, на правите съвсем различна.

Редките коси, често достигат до определена дължина, след което започват да изглеждат още по-редки и лишени от жизненост. За да изглежда прическата ви обемна, използвайте продукти, които не утежняват косъма. Това зависи от състава на шампоаните и балсамите, които ползвате. Купувайте продукти, на етикета, на които е посочено, че е за тънка коса или за придаване на обем.

Ако искате да придадете повече обем, не е желателно да прибягвате до химическо къдрене, тъй като то допълнително ще изтощи и без това рядката ви коса.

Прието е, че изсветляването на косата може визуално да и придаде обем, но силното изрусяване би увредило косата. Затова изсветлете само отделни кичури като ползвате щадящи косата продукти без амоняк.

Прически за рядка коса

Ако имате дълга и рядка коса, придайте и обем с подходящо избрана пяна, която трябва да нанесете на влажна коса. След това увийте кичурите на едри ролки. Извършвайте процедурата с наведена надолу глава.

Сушете косата си с помощта на сешоар, като прихващате кичурите от корените с обла четка. Сушенето на косата да става с наведена надолу глава, като започвате от корените.

Преди миенето на косата, нанасяйте маска с яйчен жълтък и изплаквайте с хладка вода. Това ще придаде допълнителен блясък и обем.

Избягвайте използването на вакси и гелове, тъй като те допълните утежняват и слепват тънката коса.

Каквато и прическа да си изберете, старайте се да е раздвижена, защото строго изразените контури на фризурата правят косата да изглежда без обем и прилепнала.

Прическите тип „боб” с меки контури са подходящи за редки коси.

Рейтинг

5 7
4 11
3 4
2 4
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати