Съвети за лъскава коса

Съвети за лъскава коса

Нашите прабаби не са разполагали с козметичните средства, които ние сега използваме, но косите им са били не по-малко здрави и привлекателни.

Практически всичко необходима за поддържането на ношата коса можем да намерим в магазина. Липсата на здрав блясък се появява тогава, когато има недостиг на полезни вещества в организма.

С помощта на природната аптека може лесно да предотвратим бипсата на блясък в косата само с чести маски и втривания. Природата се е погрижила за набор от полезни вещества, подходящ за всички цветове коса.

Жените с кафява или черна коса трябва да я изплакват с кафе. Отварата се приготвя съвсем лесно: три лъжици прясно смляно кафе се заливат с чаша гореща вода. Отварата е готова, когато е леко топла.

Съвети за лъскава коса

Измийте косата и докато е още влажна, нанесете от получената смес. Завийте косата с целофан или кърпа и дръжте около половин час. После изплакнете.

Хората с рижава коса могат да използват смес от моркови и цвекло. Около 150-200 милилитра сок се втриват в косата и главата се увива с кърпа и найлонов плик и стои така 20 минути. След това косата се изплаква.

За русокосите цветовете на лайката са идеални за поддържане на красива и здрава коса. Две лъжици лайков цвят се заливат с 200 милилитра вряла вода и се оставят да кипнат на слаб огън за пет минути.

Съдът се захлупва за около половин час и когато отварата поизстине, косата се изплаква с нея. Добре е да се увие главата с кърпа и така да изсъхва.

За всеки тип коса е подходящо старото средство от ябълкови кори. Те се заливат с вода - 1 литър за корите от 4 ябълки - и се варят. Когато поизстинат, се използват през ден за изплакване на косата или след измиване с шампоан.

Могат да се използват отвари, приготвени по същия начин, но с листа от коприва. Косата може да се изплаква и с лимонов сок или ябълков оцет, разредени в сътношение 1 супена лъжица на 1 литър вода.

Освен това е добре да подхранвате косата си с маски. Полезна е медено-лучената маска: смесват се равни части мед, лучен сок, зехтин и шампоан. Сместа се разбърква добре и с масажни движения се втрива в корените на косата.

Престоява около половин час и се измива с топла, но не гореща вода, в която е добавен ябълков оцет. Това средство е доста силно и е достатъчно да го използвате веднъж месечно. Така помагате на косата си не само да заблести, но и да укрепне, предпазвате я от преждевремена поява на бели косми.

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати