Как да се подстрижем сами

Как да се подстрижем сами

Ако поради някаква причина не можете или не желаете да отидете на фризьор, за да се подстрижете, то единственото, което ви остава е да се подстрижете вкъщи сама.

Желателно е преди да започнете да се подстригвате да сте измили косата си и тя да е влажна. Ножиците, които използвате, трябва да са остри и хубави, за да предотвратите накъсване и раздърпване на косата. Осигурете си и вода с помпичка, за да можете да я впръсквате в косата.

Препоръчваме ви, ако това ви е за първи път, да заложите на по-обикновени подстрижки, за да не се окажете в много неприятна ситуация. Започнете с най-обикновено подстригване на връхчета.

Разделете косата на тънки кичури, а след това хванете един и го навийте леко в посока обратна на часовниковата стрелка, за да успеете да видите нацъфтелите коси. Отрязвайте косата бавно и внимателно, не бързайте. С колко ще скъсите, преценете самите вие.

Ако сте по-смели можете да скъсите малко повече косата си. За целта я разрешете много старателно и я разделете на две равни части. Вържете ги с подходящи ластици и постепенно издърпвайте ластиците надолу. Спрете там, до където искате да режете. Вземете ножицата и леко отрежете косата, която сте фиксирали с ластика. Направете същото и с другата опашка. След това махнете ластиците и пригладете косата си, за да видите дали се отрязали равномерно.

Друг вариант, чрез който можете да се подстрижете сами е като вържете косата си на стегната опашка високо в главата. Опънете опашката напред и с ножицата започнете да режете, като фиксирате с пръстите си мястото докъдето ще отрязвате. Пуснете косата, леко я разрошете и ето ви намалена дължина на косата.

Бъдете внимателни, когато решите да се подстригвате сами. Винаги режете по-малко, защото след това можете да отрежете допълнително косата, която не желаете, но ако отрежете повече връщане няма. Когато разделяте косата си или я връзвате, винаги се убеждавайте, че сте хванали цялата коса, за да няма неприятни изненади.

Виж повече

Рейтинг

5 9
4 11
3 13
2 9
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (6)

Изпрати
...
...
01.11.2014 23:51
Е аз пък съм фризьорка и ще ви кажа,че първият вариант с овиването на кичурите се прави на суха коса,тъй като когато е мокра няма как да "щръкнат" цъфналите краища,които трябва да отрежете.Да,да се подстрижете сами не е невъзможно,но не е и препоръчително.Ако толкова не можете да дадете 10 лв и да ви подстрижат както трябва,по-добре позволете на някой ,който всъщност вижда какво прави,дори и да не го умее,отколкото да приличате на ритани зелки..
12
13
Нели
Нели
25.03.2015 17:34
Много тъп коментар, не става въпрос за 10-те лева а кой какви възможности има.След като могат да се подстригват хората и им харесва резултата, вашите ограничени коментари са излишни.
20
2
Надежда
Надежда
08.05.2014 14:27
Ох... Ели, Ели. По-глупав коментар от твоя няма. Жива и здрава.
8
4
Веселина
Веселина
06.11.2013 20:50
И аз се подстригвам сама или сестра ми, която също не е фризьорка, ми изравнява косата. Не е невъзможно сам да се подстригваш, просто трябва практика. Честно казано, трябваше да почна да се подстригвам сама, че най-после да ми става прическата такава, каквато искам, а е да кажа "Вземи ми 2 пръста от връхчетата" и да изляза с коса една педя по-къса :D
19
2
silvi
silvi
30.08.2013 21:40
Аз също се подстригвам сама, а не съм фризьор. По-лесно, от колкото изглежда ;)
15
1
руми
руми
28.08.2013 23:24
възможно е аз го правя и не съм фризьор
9
1
Ели Ангелова
Ели Ангелова
15.08.2013 19:34
По глупав съвет от този не съм чувала,невъзможно е да се подстрижеш сам освен ако не си фризьор.
3
16
Нели
Нели
25.03.2015 17:28
Не е вярно, аз не съм фризьор и всеки път се подстригвам сама :)
12
0