ezine.bg»Статии»Красота»Коса»Как да се подстрижем сами

Как да се подстрижем сами

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
9455258852
Как да се подстрижем сами
Стилна кутия за бижута от полипропилен - 25 см
Качество без компромис:
Стилна кутия за бижута от полипропилен - 25 см
59.00 лв.
Виж ››

Ако поради някаква причина не можете или не желаете да отидете на фризьор, за да се подстрижете, то единственото, което ви остава е да се подстрижете вкъщи сама.

Желателно е преди да започнете да се подстригвате да сте измили косата си и тя да е влажна. Ножиците, които използвате, трябва да са остри и хубави, за да предотвратите накъсване и раздърпване на косата. Осигурете си и вода с помпичка, за да можете да я впръсквате в косата.

Препоръчваме ви, ако това ви е за първи път, да заложите на по-обикновени подстрижки, за да не се окажете в много неприятна ситуация. Започнете с най-обикновено подстригване на връхчета.

Разделете косата на тънки кичури, а след това хванете един и го навийте леко в посока обратна на часовниковата стрелка, за да успеете да видите нацъфтелите коси. Отрязвайте косата бавно и внимателно, не бързайте. С колко ще скъсите, преценете самите вие.

Ако сте по-смели можете да скъсите малко повече косата си. За целта я разрешете много старателно и я разделете на две равни части. Вържете ги с подходящи ластици и постепенно издърпвайте ластиците надолу. Спрете там, до където искате да режете. Вземете ножицата и леко отрежете косата, която сте фиксирали с ластика. Направете същото и с другата опашка. След това махнете ластиците и пригладете косата си, за да видите дали се отрязали равномерно.

Друг вариант, чрез който можете да се подстрижете сами е като вържете косата си на стегната опашка високо в главата. Опънете опашката напред и с ножицата започнете да режете, като фиксирате с пръстите си мястото докъдето ще отрязвате. Пуснете косата, леко я разрошете и ето ви намалена дължина на косата.

Бъдете внимателни, когато решите да се подстригвате сами. Винаги режете по-малко, защото след това можете да отрежете допълнително косата, която не желаете, но ако отрежете повече връщане няма. Когато разделяте косата си или я връзвате, винаги се убеждавайте, че сте хванали цялата коса, за да няма неприятни изненади.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 9
4 11
3 13
2 9
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (6)

Изпрати
...
...
01.11.2014 23:51
Е аз пък съм фризьорка и ще ви кажа,че първият вариант с овиването на кичурите се прави на суха коса,тъй като когато е мокра няма как да "щръкнат" цъфналите краища,които трябва да отрежете.Да,да се подстрижете сами не е невъзможно,но не е и препоръчително.Ако толкова не можете да дадете 10 лв и да ви подстрижат както трябва,по-добре позволете на някой ,който всъщност вижда какво прави,дори и да не го умее,отколкото да приличате на ритани зелки..
15
13
Нели
Нели
25.03.2015 17:34
Много тъп коментар, не става въпрос за 10-те лева а кой какви възможности има.След като могат да се подстригват хората и им харесва резултата, вашите ограничени коментари са излишни.
23
2
Надежда
Надежда
08.05.2014 14:27
Ох... Ели, Ели. По-глупав коментар от твоя няма. Жива и здрава.
11
4
Веселина
Веселина
06.11.2013 20:50
И аз се подстригвам сама или сестра ми, която също не е фризьорка, ми изравнява косата. Не е невъзможно сам да се подстригваш, просто трябва практика. Честно казано, трябваше да почна да се подстригвам сама, че най-после да ми става прическата такава, каквато искам, а е да кажа "Вземи ми 2 пръста от връхчетата" и да изляза с коса една педя по-къса :D
22
2
silvi
silvi
30.08.2013 21:40
Аз също се подстригвам сама, а не съм фризьор. По-лесно, от колкото изглежда ;)
18
1
руми
руми
28.08.2013 23:24
възможно е аз го правя и не съм фризьор
9
1
Ели Ангелова
Ели Ангелова
15.08.2013 19:34
По глупав съвет от този не съм чувала,невъзможно е да се подстрижеш сам освен ако не си фризьор.
3
16
Нели
Нели
25.03.2015 17:28
Не е вярно, аз не съм фризьор и всеки път се подстригвам сама :)
12
0