Маникюр според фън шуй

Маникюр според фън шуй

На Изток дрехите, аксесоарите, маникюрът и гримът се считат за продължение на самия човек. Външният вид може да разкаже на околните за настроението, харктера и за отношението към света.

Правилно подбраните цветове могат да привлекат късмета и да помогнат за постигане на успех. За избора на цвета на маникюра може да помогне фън-шуй.

Като определите към кой елемент на стихиите принадлежите, ще можете да подберете подходящ цвят за вас, като отчитате особеностите на елемента.

На всяка стихия съответства нейна цветова гама. Подбирайте за вас само тези цветове, които са благоприятни за вашия елемент и избягвайте неподходящите.

Маникюр

Определянето на вашия елемент става, като вземете предвид последната цифра от годината на раждането си. Ако тя е 1982, значи 2, защото това е последната цифра.

За цифрата 1 – елементът е метал, за цифрите 2 и 3 – вода, за 4 и 5 – дърво, за 6 и 7 – огън, а за 8 и 9 – земя.

Тези, които са родени под знака на елемента на огъня, трябва да отдадат предпочитание на червения цвят и всички негови нюанси и на наситените цветове. За този елемент са подходящи и цветовете на елемента дърво.

Зелената гама е за предпочитане за родените под знака на елемента дърво. Всички зелени нюанси действат благоприятно на този елемент.

Черният цвят и синият също са подходящи. Може да се избира ярък маникюр, но с декорации, с различни рисунки и добавяне на интересни елементи като камъчета и брокат.

За елемента вода цветовата гама варира от черно да нежно-синьо. Чудесно допълнение се получава с цветове на лак с метални или бели нюанси. Родените под знака на елемента метал трябва да се спрат на белия цвят и всички метални нюанси - сребристо, златисто, металните нюанси на оранжевото и светлосиньото. Позитивно им въздействат и нюансите на жълтия и на кафявия цвят.

Цветовата гама на родените под знака на елемента на земята са всички нюанси на жълтото и кафявото. Бежовите тонове също са основни за този елемент. За маникюр могат да се избират лакове в червени и розови тонове.

Рейтинг

5 2
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
гейша
гейша
28.12.2014 19:59
Банко Пиронков ти си типична черна станция.Мисля ,че на хората вече им писна да ти четат негативните коментари(поне на мен със сигурност) , за това престани да ги пишеш.
Ако няма какво да кажеш замълчи - като поговорката-мълчанието е злато
1
9
Банко Пиронков
Банко Пиронков
22.06.2015 06:56
гейша, радвам се, че четеш коментарите ми срещу глупостите за Фън Шуй в интернет. Ако искаш да научиш повече за Фън Шуй, ела на обучение за базово ниво, тогава и сама ще можеш да прецениш кое е вярно и кое - не.
10
0
м
м
04.09.2013 15:25
А къде е нулата?...
8
0
Банко Пиронков
Банко Пиронков
29.03.2013 18:48
Пак неподписани интернетски материали!
Следва да очакваме материали за избор на обувки, после и за ръкавици - отделно лява и дясна, но може и заедно. Това се отнася и за крачолите на панталоните.
12
0