ezine.bg»Статии»Красота»Коса»Как да си направим рибена кост

Как да си направим рибена кост

Как да си направим рибена кост

Прическата рибена кост на пръв поглед изглежда много сложна. Но това съвсем не е така, няколко тренировки пред огледалото и ще можете с лекота да заплитате косата си.

Рибената кост е прическа, която е подходяща за всякакви случаи. Тя изглежда добре на всеки вид коса - и права, и чуплива. Сплитането на косата напомня обикновената плитка, но вместо с три кичура се плете с два.

Тази универсална прическа стои добре както с летни и небрежни дрехи, така и с официално или делово облекло.

Когато започнете с прическата, трябва да решите каква плитка ще правите – стегната или отпусната. За чупливата коса е по-подходяща отпуснатата рибена кост с висящи небрежни кичури. На правите коси стои добре стегнатата плитка.

Косата трябва добре да е сресана, преди да започнете да плетете кичурите. Можете да я навлажните с вода или спрей – това ще попречи на косата да се заплита и наелектризира.

Как да си направим рибена кост

Рибената кост е подходяща и за сватбена прическа, особено на къдрава коса. Можете да сплетете две отпуснати плитки при слепоочията и да ги съедините в една, като се стараете да има ефект на дантела.

С помощта на гребен отделете един кичур в горната средна част на главата ви. След това отделете тънък кичур от лявата страна и го преплетете със средния.

После отделете тънък кичур отдясно и го преплетете със средния. Така редувайте страните, от които отделяте кичури и сплитайте с основната коса, докато позволява дължината на косата или вие прецените.

Щом овладеете тази проста техника, вече ще имате прическа за всякакви поводи. Ако косата е с голяма дължина, може да се изплете отпусната рибена кост, която, като се прехвърли през рамо, изглежда много женствено.

Има и друг вариант - да плетете рибената кост до тила и след още две-три прехвърляния на кичурите да я подгънете навътре. Такъв вариант на рибената кост е подходящ за официален тоалет.

Рейтинг

5 10
4 21
3 9
2 13
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати