ezine.bg»Статии»Красота»Домашни Процедури»Как се прави меден масаж вкъщи

Как се прави меден масаж вкъщи

AdminAdmin
Дарт Вейдър
1k182492
Как се прави меден масаж вкъщи

Много хора са на мнение, че медът трябва да се използва само като подсладител, но той има много други полезни приложения. Медът се грижи за красотата на кожата, той помага и за бързото заздравяване на рани.

Меденият масаж е бил познат още в древен Тибет. С помощта на меден масаж не само се постига сияйна кожа и по-дълга младост, но се атакуват много заболявания.

В много салони за красота медният масаж се представя само като разкрасяващ, но той е в състояние да се справи с много здравословни проблеми.

Пчелният мед преминава през кожата в организма и биологично активните му вещества се усвояват от тялото. Така се изхвърлят натрупаните в организма токсини.

Как се прави меден масаж вкъщи

Меденият масаж е полезен срещу целулит. Това се получава, защото се подобрява кръвообращението и обмяната на веществата.

Меденият масаж помага срещу главоболие, активира умствените и физически ресурси на организма, подобрява състоянието при депресия, укрепва имунитета и нормализира кръвното.

Още на петнадесетата минута от масажа може да се види, как на повърхността на кожата се появяват сиви и жълти люспи – това са шлаки и токсини, които излизат през порите.

Техниката на масажа не е сложна, затова може да се изпълнява в домашни условия. Подходящ е както светлият, така и тъмният мед, но е добре да е течен, а не захаросан. Към меда можете да добавите етерични масла – по пет капки масло на една чаена лъжичка мед. Това ускорява процеса на изчистването и на оздравяването.

Преди медения масаж се прави обикновен масаж – около три минути – за да се загрее тялото. След това се втрива медът, като се масажира кожата.

След като медът започне да се тегли, дланите се допират плътно до кожата и рязко се отлепят. Това може да предизвика зачервявания и дори синини, но ползата за организма е огромна. Но ако усещанията са неприятни, масажът трябва да спре.

След масажа с топла влажна кърпа се премахват мръсотиите по кожата, тъй като в противен случай те ще се всмучат отново от кожата. След това веднага трябва да се вземе душ.

Меденият масаж не се препоръчва при повишена температура, високо кръвно, разширени вени, както и при алергия към мед.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 4
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати