Да си направим филирана дълга коса

Да си направим филирана дълга коса

Дългата коса е истинско предизвикателство и стил. Тя няма обем, защото нейната тежест я застопорява неподвижно за скалпа, което много често не подхожда на вашето лице. За да избегнете този ефект, филирането на косата е един удачен вариант. Филираната коса изглежда по-раздвижена и по-жива.

Как да си направим филирана дълга коса?

Стъпка 1: Застанете пред огледалото и решете на каква дължина искате да остане вашата коса. Обърнете внимание на това колко от косата си искате да отрежете.

Стъпка 2: Подгответе си остра ножица и балсам за коса.

Стъпка 3: Нанесете обилно балсама за коса и разрешете хубаво с гребена.

Стъпка 4: Обърнете главата си надолу и с помощта на гребена се опитайте да издърпате всички кичури на косата си. Съберете ги на конска опашка точно на средата на главата. Внимавайте, опашката трябва да е ТОЧНО на върха на глава.

Стъпка 5: Така събраната коса, започнете да навивате на спирала, като трябва спиралата да е възможно най-плътна и стегната.

Стъпка 6: Вземете ножицата и отрежете от дължината на вашата коса, точно толкова, колкото сте си избрали в Стъпка 1.

Стъпка 7: След като сте отрязали от косата си, разрешете отново с гребен и навийте на плътна спирала само, че в обратната посока на тази в Стъпка 5. Ще забележите, че има коса с различна дължина от тази на отрязаната. Изравнете я с помощта на ножицата, така че да стане равна с дължината на другата коса.

Стъпка 8: Изплакнете косата си от балсама. Подсушете и сте готови. Ще имате филирана дълга коса и нова прическа.

Забележете, че филирането по този метод става без филажна ножица, която според специалистите е доста вредна за тънка коса. И все пак, ако имате достатъчно смелост, изпробвайте този метод за подстригване и то без да се притеснявате, фризьорски салони има почти на всеки ъгъл.

Виж повече

Рейтинг

5 7
4 7
3 7
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
mariq
mariq
03.02.2015 14:15
dai video
4
0