Как да се грижим за дълга коса

Как да се грижим за дълга коса

Поддържаната дълга коса е красива и придава много женственост на своята собственичка. Ежедневните грижи са много важни за видът на косата.

Дългата коса не трябва да се мие всеки ден. Хубаво е да се измива два пъти седмично, за да я лишите от естественото и хидратиране и тя да загуби своя блясък.

Докато миете своята коса я масажирайте в корените, за да бъдете сигурни, че ще я почистите добре. Преди да я измиете най-добре в срешете, за да предотвратите образуването на възли.

Сресвайте я внимателно, за да не я накъсате. Най-добре използвайте гребен с широки зъбци.

Ресането и сушенето са двете процедури, които увреждат най-много косата. Преди да започнете да сушите косата със сешоар, попийте водата от нея с мека кърпа. По този начин ще намалите времето, в което ще използвате сешоара.

Подбирайте внимателно шампоаните и балсамите си. Те трябва да са съобразени с типа на вашия косъм.

Как да се грижим за дълга коса

След измиването използвайте серум или някакъв балсам, който не се нуждае от отмиване. Това улеснява ресането и предпазва от накъсвания. Хубаво е веднъж седмично да слагате подхранваща маска за коса.

Слънчевите лъчи силно увреждат косата. Носете шапка или лек шал, когато прекарвате дълго време под парещото слънце.

Цъфтящите връхчета са неизбежни, затова поне веднъж на два месеца трябва да ги подрязвате.

Не бива да спите със сплетена на плитка коса или стегната конска опашка.Това е вредно за косата и е възможно да започне да се чупи.

Избягвайте стегнатите ластици, защото те увреждат косъма. Ограничете използването на различни панделки и фибички.

Памучните калъфки на възглавниците понякога захващат и накъсват косата, особено, ако се въртите повече насън. Заменете ги с копринена или сатенена калъфка. Усещането за кожата е много приятно и в същото време запазвате косата си здрава и красива.

Храненето също има значение за красивата коса. Хранете се правилно и здравословно и това ще се отрази не само на косата, но и на целия ви външен вид.

Виж повече

Рейтинг

5 3
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати