Подходящ грим за сини очи

Сини Очи

На всеки цвят на очите отиват определени нюанси, които подчертават допълнително красотата на погледа. Сините очи са изключително красиви, а подчертаването им с подходящи цветове може само да ги направи още по-неустоими.

Жените със син цвят на очите могат да си позволят да си слагат широка гама от цветове. Някои нюанси обаче им отиват повече, отколкото други.

Съобразете цветовете на сенките си според наситеността на сините си очи.

Тъмно сини очи – за тях подходящи са светли сенки, които ще подчертаят още по-добре наситеността на очите. Перфектните цветове са много светло бежово, кремаво и цвят шампанско.

За вечерен грим подходяща е очна линия и сенки в леки карамелени отблясъци. Не бива да се прекалява с тъмната палитра, за да не се заглуши цветът на очите.

Гримове

Средно тъмни сини очи – понеже този цвят е някъде по средата между светло и тъмно синьо, то затова и сенки в средните цветове на палитрата ще бъдат подходящи. Изберете кафявите отенъци, а по-тъмните тонове нежно нанесете върху външния ъгъл на горния и долни клепач. Така ще издължите допълнително окото.

За вечерният грим добавете златни прашинки във вътрешният край на окото, под веждите. Това ще направи погледа по-изразителен.

Светло сини кристални очи – за тези очи, напомнящи стъкло спокойно можете да заложите на средно тъмни нюанси на кафяво, лилаво и сиво. Тези цветове ще омекотят погледа.

За вечерен грим се доверете на опушеният, но не прекалено тъмен грим. Едно ярко червило ще допълни убийственият поглед, който притежавате благодарение на кристално сините очи.

Сини очи с леки зелени оттенъци – ако притежавате синьо-зелени очи, цветът на сенките ще зависи от облеклото ви. Когато сте със синя блуза заложете на сини сенки, а когато сте със зелена блуза – зелени сенки. В някои случаи дори сивият цвят влияе на погледа и очите отиват към сив цвят. Затова притежателките на тези очи трябва първо да изберат тоалета и тогава – гримът.

Вечерният грим може да бъде изкусителен с гъсти и дълги мигли, които са старателно подчертани със спирала и сенки в подходящия нюанс.

Виж повече

Рейтинг

5 2
4 4
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати