Ефектни къдрици с маша

Къдрене с маша

За да изглежда косата ви ефектно, можете да я навиете с маша и така да оформите прическа за различни случаи. Основен принцип при навиването на косата с маша е кичурите да са сресани много добре.

С едната ръка се държи кичурът, а с другият се минава с машата по цялата му дължина, за да се нагрее. След като се стигне краят на кичура, където краищата на косата не са достатъчно равни, се захваща с машата и се завива в желаната посока.

След като кичурът е навит, машата се изважда леко от него, като се разтваря леко. Добре навитият кичур се навива отново, дори след като е сресан след навиването.

След навиването на косата тя може да бъде разресана с гребен с едри редки зъбци. Кичурите се тупират съвсем леко откъм долната им страна в горната им част, близо до корените. Това придава допълнителен обем на прическата.

Къдрици

След това лицевата страна на кичурите се изглажда много внимателно с помощта на малка четка, леко напръскана с лак за коса. След това кичурите се доформят с пръсти, като се завиват на ефектни къдрици.

Ефектно изглеждат и спираловидните къдрици, които се оформят, като машата се държи вертикално. Спираловидните къдрици не се разресват, а само се фиксират с лак.

Водопад от къдрици се постига, като къдриците се оформят една над друга. За целта всеки кичур се отделя и се сресва добре с гребен. Всеки кичур се минава с маша, за да се затопли, след което машата се изправя вертикално и се защипва краят на кичура.

Кичурът се навива отдолу нагоре, за да може всеки следващ кичур да се намира на една трета от дължината на предишния. Така се получава истински водопад от къдрици, които са една над друга.

След като са навити къдриците, те се тупират от долната страна близо до корените, всеки кичур се разресва и се навива на показалеца, а след това се фиксира с лак.

Виж повече

Рейтинг

5 5
4 8
3 1
2 5
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати