ezine.bg»Статии»Красота»Лице и Тяло»Целулит по дупето

Целулит по дупето

Целулит по дупето

Целутитът е един от най-сериозните женски козметични проблеми. Портокаловата кожа мъчи голяма част от жените, а някои дори се отказват да се борят с нея и просто се примиряват. Това не бива да се получава.

Най-често целулитът се появява по дупето и бедрата. Той е най-големият враг на красивите форми и може да се получи във всяка една възраст. Хубавата новина е, че притежателките на целулит не са обречени да живеят с него.

Подходящите упражнения са една от най-важните стъпки в борбата с портокаловата кожа.

Седнете на земята и изпънете краката пред себе си. Сложете ръце зад тила. Сгънете левия крак в коляното и го допрете до десния си лакът. Върнете в изходно положение и повторете същото с десния крак. Повторете упражнението по 10 пъти за крак.

Целулит по дупето

Застанете с лице към пода и се подпрете на дланите и коленете си. Вдигнете единия крак нагоре, като го изпънете максимално в коляното. Свалете в изходно положение и повторете с другия крак. Повторете упражнението по 16 пъти за крак.

Само упражнения не са достатъчни, за да махнете целулита от дупето. Трябва да спазвате определен хранителен режим.

Намалете количеството на консумирана храна, наблегнете на нискокалорични продукти от растителен и суров произход. Избягвайте мазните, химически обработени и консервирани храни.

Вегетариано-млечната храна е богата на целулоза и полезни вещества, които ще помогнат на мастните натрупвания да намалеят.

При целулита има задържане на вода в подкожните тъкани на ханша и бедрата, затова трябва да избягвате продукти богати на сол, захар, алкохол и кофеин.

Наблегнете на храни, които имат естествено диуретично действие като целина, моркови и червено цвекло.

Успоредно с упражненията и диетата, която спазвате можете да си правите и масаж в домашни условия.

Вземете си специален ролер за масаж или лек предмет с неравна и заоблена повърхност. Масажирайте дупето си след баня.

Друг вариант е сухият масаж с четка от естествени косми. Натривайте задните си части в посока отдолу нагоре, докато не видите зачервяване.

Борбата с целулита не е лека задача, но все пак си помислете как ще се чувствате отървавайки се от него и всички онези мъжки погледи, които ще съберете лятото на плажа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 3
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати