Форма на веждите

Форма на веждите

За всяка дама външният й вид е от голямо значение. За да изглежда красиво и привлекателно женското лице, неговите пропорции трябва да бъдат правилни.

Веждите ни дават възможност да ги оформим и да направим формата, както си решим. Подходящата форма на веждите подчертава очите и погледа на всяка дама.

За да оформим веждите правилно, трябва да имаме предвид няколко неща. Не бива да се оформят според това каква е модата, понеже е много вероятно да не ви отива.

Всяко лице е различно с различни форми и големини на очите, носа, брадичката. Ако не разчитате на козметик, а желаете сами да се справите със задачата, за оформянето на веждите ще ви трябва огледало, пинсети и достатъчно време.

Не бързайте в никакъв случай, защото можете да направите грешка, която после трябва да чакате на „израсте”. Необходимо е също да използвате естествена светлина, избягвайте да оформяте веждите си на лампа.

Каква да бъде формата на веждите?

Отстранете косъмчетата, които са израснали в страни и които променят формата на веждата или по-скоро я правят безформена. За да решите от къде да започва веждата ви, трябва молив – най-крайният вътрешен ъгъл на веждата трябва да съвпада с широката част на носа.

Сложете края на молива върху вътрешния край на веждата – той трябва да е изправен и да съвпадне с вътрешната широка част на носа. Ако разстоянието между очите ви е по-голямо – оставете веждите малко по-дълги, за да не се подчертава раздалечеността.

Краят на вашата вежда трябва да съвпадне с края на носа и края на окото, а най-високата част трябва да съвпада със зеницата и с края на носа. Високата част на веждата или т.нар „чупка” не може да бъде високо при всички дами, това зависи от първоначалната форма на веждата.

Не изтънявайте веждите твърде много и не правете много остра чупка, защото това прави физиономията ви да изглежда прекалено строга, а и не отива на всяко лице.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 7
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати