ezine.bg»Статии»Красота»Коса»Как сами да се боядисаме

Как сами да се боядисаме

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
945522k
Как сами да се боядисаме
Бамбукова кутия за бижута с огледало
Практичен аксесоар за вашия дом:
Бамбукова кутия за бижута с огледало
30.00 лв.
Виж ››

Боядисването на косата е една от най-често срещаните козметични процедури. Жените се боядисват заради редица фактори – смяна на цвета на косата, прикриване на бели коси или просто желание за промяна във външния вид.

Не е необходимо да посещавате фризьорски салон, напълно възможно е да се боядисате сами вкъщи. Много жени постъпват по този начин, с времето се усъвършенстват и спестяват средства.

Ако за пръв път ще боядисвате косата си сами, най-добре изберете боя, която е близка до сегашният ви цвят. Така ще избегнете получаването на разлики, ако случайно сте пропуснали някой кичур.

Другият вариант, който ще ви спаси от неудобните положения на пропуснати кичури е като си купите бързо отмиваща се боя за коса. Тя ви дава възможност да поправите грешките си като я отмиете.

Следвайте инструкциите на опаковката на боята. Винаги тествайте боята върху малък участък, за да избегнете нежелани алергични реакции.

Косата трябва да бъде пусната, когато започнете боядисването. Това ще ви позволи да нанесете оцветяващата субстанция равномерно.

Разделете косата си на кичури, като винаги нанасяте боята в посока от корените към краищата. Започнете от районите на слепоочията. Когато приключите с боядисването разрешете косата си, за да проверите дали няма някое пропуснато място.

Отмятайте боядисаните кичури настрани, за да не ви пречат. Можете да ги прихващате с малка шнолка.

Изберете светлата част на денонощието. Боядисването на вечерна светлина може да ви изиграе лоша шега, защото отблясъците на осветителния уред заблуждават окото.

Уверете се, че сте боядисали всички малки косъмчета около челото. За да избегнете зацапвания в тази зона на лицето, предварително нанесете тънък слой крем върху кожата.

Може да нанасяте оцветителя с пръсти, като го втривате много добре или с подходяща четка. Ефикасен вариант е и някоя стара четка за зъби. Винаги ползвайте ръкавици.

Боядисайте косата си поне два дни след като сте измили. Така цветът ще прилепне по качествено, а от друга страна естествените мазнини на косъма ще го задържат за по-дълго време.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest