ezine.bg»Статии»Красота»Коса»Прически за къдрава коса

Прически за къдрава коса

Прически за къдрава коса

Къдравата коса е много красива, но се нуждае от ежедневни грижи. В противен случай романтичните къдрици могат да се превърнат в необуздана грива.

Късата къдрава коса може да изглежда секси и здрава с правилната подстрижка. Най-важното е да се съобразите с формата на лицето си. Ако имате широки скули, най-добре се подстрижете така, че да косата леко да пада върху тях. Острата брадичка се прикрива с по-издължена прическа.

Най-важното при избор на прическа за къдрава коса е типа на къдриците. Вълнистите кичури изглеждат страхотно с прическата тип боб. За ситните къдрици е подходяща асиметрична и каскадна прическа, при която косата отпред е по-дълга и обгръща лицето, а отзад на врата е къса.

Добре поддържаните дълги къдрави коси са мечта за всяка една жена. Изборът на прическа за дълга къдрава коса, зависи от това какъв ефект искаме да постигнем.

Ако искате да подчертаете страхотните си къдрици, подстрижете ги на дълбоки етажи. Така къдравите кичури ще имат достатъчно пространство да се оформят и да изглеждат неустоимо.

Ако желаете да пригладите и изправяте по лесно своята коса, най-добре е да бъде подстригана равномерно по цялата дължина. Равната подстрижка ще и придаде тежест, която ще ви помогне да я изправяте по-лесно.

Водещите тенденции при прическите за дългата къдрава коса са основно две. Първата е в стил хипи, при който косата е разделена на две и има прав път в средата. Надолу трябва да пада свободно.

Другата тенденция е ретро стилът – при него косата е оформена на букли или нежни вълни от двете страни на лицето.

Къдравата коса може да се вчеса назад, а къдриците да бъдат прибрани зад ушите.

Заложете на комбинацията между къдрава и изправена коса. Изправете произволно избрани кичури, получава се много ефектна прическа.

Диадема или лента за коса стоят най-добре върху къдрава коса. Къдриците не се сплескват и изглеждат чудесно, а вие можете да си носите ленти ежедневно.

Къдравата коса би стояла неотразимо, ако е вдигната на кок. Пуснете отстрани няколко кичура, фиксирайте с гланц и ще изглеждате страхотно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 10
4 15
3 7
2 8
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати