Ефектни къдрици без маша

Ефектни къдрици без маша

Естествено падащите букли придават много закачлив вид на всяка дама. Но къдренето с маша всеки ден изтощава косата прекалено много. Има няколко начина, по които могат да се получат страхотни къдрици и без да изтощавате косата си с маша. Ето и какви са те:

1. Добре познатите ролки биха свършили чудесна работа. Ефектът е сравнително траен, зависи от самата коса, но с малко повече лак къдриците ще се задържат на главата ви.

2. Рибена кост – сплетете внимателно косата си на рибена кост, навлажнявайте ръцете си при вземането на всеки кичур и след като приключите със сплитането навлажнете леко косата си. Старайте се да сплитате косата стегнато. Може да постигнете същия ефект и когато косата ви е влажна след баня.

3. Молив – можете да се накъдрите и с помощта на молив. Навивате кичур върху молива, след което „минавате” върху тях с преса. Ефектът е добър, но и тук ще трябва да използвате преса, макар и за кратко.

4. След като сте излезли от банята и косата ви е почти суха започнете да се сплитате на плитки с дебелина около 1 см. Отнема доста време, за да сплетете цялата коса, но пък ефекта е добър. Трябва да останете по този начин една вечер.

Крайният ефект не са точно къдрици, повече напомнят на вълни и много приличат на вълните, които можете да си направите с ретро преса.

5. Следващият начин е с чорапи. Косата отново трябва да е след баня, но този път трябва да е мокра. Вземете кичур и около него увийте чорапа, както увивате кичур на машата, след което го завързвате стегнато. Продължете цялата процедура докато навиете цялата коса. На следващата сутрин развържете чорапите. За по-траен ефект напръскайте с лак за коса.

6. Разделете косата си на две части. Намачкайте и двете по отделно с пяна, след което направете 2 кокчета и ги завържете с ластик. По този начин къдриците стават по-ситни. Друг вариант е да се вържете на конска опашка и да направите само един кок.

Рейтинг

3.7
Общо 51 гласували
5 19
4 14
3 7
2 6
1 5
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Naq
Naq
17.03.2015 17:29
Безполезни съвети!
4
2
йкхер
йкхер
21.12.2014 10:11
аз съм пробвала всички и се получава супер с всички!
1
3
Шуру-буру
Шуру-буру
28.04.2014 13:08
Шуру-буру, безподобни глупости, с молив, с чорап и да спиш цяла нощ. Нямаше да се учудя ако в този ред на съвети бяха изписали и ботуш и да спиш две нощи.
12
5
къдравата сю
къдравата сю
31.12.2014 16:50
Който го мързи да гледа си ходи грозен тип шуру бурукъ
3
4
миши
миши
29.11.2014 16:32
Някой от нещата са ефективни,същото което е написано за чорапа аз го правя с фолио на влажна коса и после нягрявам със сешоара.
5
2