Как да си върнем естествения цвят на косата

Как да си върнем естествения цвят на косата

Има няколко различни подхода при връщане на косата към естествения й цвят, чрез които в по-малка или в по-голяма степен, косъмът се щади. Ето няколко съвета как това може да се постигне.

Първо, подстрижете няколко сантиметра от косата си. Така ще премахнете цъфналите краища и ще подпомогнете възстановяването на прекалено третираната и боядисвана коса. Когато тя е силно увредена или преминала драстична промяна на цвета, обмислете едно много по-късо подстригване, за да отстраните повече коса.

Боядисайте косата си в два цвята (на кичури), съответстващи най-много на боядисания, както и на естествения цвят. Ако имате кестенява коса, а сте я боядисали руса, когато естествената коса прорасте и започне да измества боядисаната, нанесете по-светъл тон боя на едните кичури, за да омекотите тъмните корени. Боядисайте другите кичури с по-близък нюанс до естествения цвят на косата си, като така те ще се слеят с основата на косъма, а ефектът от русите краища ще се разсее. С течение на времето по-светлият тон боя ще се използва все по-рядко.

Как да си върнем естествения цвят на косата

Може също просто да боядисате своята коса с цвят близък до естествения, като я оставите да прорасте, така че да установите точно цвета си и той да съвпадне най-добре със съответната боя, която да изберете.

Друг подход е да преобразявате и третирате постепенно цвета на косата от тъмно към светло, ако сте я боядисали в много тъмен и силен цвят и искате да се върнете към светло-кестеняв или рус. Използвайте боя с нюансиране или малко по-светъл тон, за да преминете от черно към тъмно-кестеняво, например. След това боядисайте до средни нюанси на кестенявото, докато не достигнете своя естествен цвят.

Използвайте не толкова дълготрайни бои по време на прехода от един цвят към друг. Те по-бързо избледняват с миенето на косата, намалявайки времето, което трябва да изчаквате, за да придобиете отново естествения си цвят.

За да се отстрани боядисаният цвят по-драстично, може да се ползват и качествени обезцветители, но най-добре е това да не се прави без професионалната намеса на фризьор, защото в зависимост от третираността и здравината на косъма, косата може силно да се изсуши или да прегори след обезцветяването.

По време на цялото преобразяване не забравяйте да поддържате здравето на косата и кожата на главата с повече овлажняващи балсами и маски.

Рейтинг

5 6
4 2
3 2
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Изпрати
цмети
цмети
09.07.2015 21:03
за сваляне на боя се ползва РЕМУВЪР- от парфюмерия
0
1
мери
мери
01.09.2013 23:45
Ако искате да свалите боята, каквато и да е тя, просто си правете маски с хума. Те ще подхранят косата, а и ще премахнат стария цвят. Аз лично след маската не ползвам шампоан, не се налага. Ефектът е поразителен.
1
1
Цветанка
Цветанка
03.08.2013 18:05
като я оставите да израсте наново цялата
1
1
Rosito
Rosito
31.07.2013 11:56
За червената коса си взех средно тъмно кестенява боя, но не от тези леките формули, а тежка артилерия тип амонячна, и след две боядисвания, вече няма никакви отенъци. Сега чакам да ми израсте естествения цвят, който е сходен с употребената боя ;)
0
1
Нели
Нели
30.07.2013 22:48
За червената коса нищо не казахте! Там е мъката! :):):)
1
0