ezine.bg»Статии»Красота»Коса»Подстригване според луната

Подстригване според луната

AdminAdmin
Дарт Вейдър
1k192493
Подстригване според луната
Стилна кутия за бижута от полипропилен - 25 см
Качество без компромис:
Стилна кутия за бижута от полипропилен - 25 см
59.00 лв.
Виж ››

От древни времена подстригването на косата е имало тежестта на ритуал, който е бил част от промените в човешката личност. Луната се използва от векове като ориентир за подходящо време за коригиране на косата.

Когато искате да подстрижете върховете на косата, за да расте тя много бързо, подрежете връхчетата по време на нарастваща Луна.

Ако косата ви расте прекалено бързо и искате да заздравите корените на косата, подстригвайте се при намаляваща Луна. Неблагоприятни за подстригване на косата са някои лунни дни – това са деветият, петнадесетият, двадесет и третият и двадесет и деветият лунни дни.

Неблагоприятни дни са и дните на лунното затъмнение. Когато Луната се намира в Овен, подстригването ускорява растежът на косата, но се отразява върху качествата й, затова това не е благоприятно време за подстригване.

Подстригване според луната

Когато Луната се намира в Телец, Козирог и Дева, подстригването влияе много добре върху косата, тя расте бързо, като цъфти много малко.

Когато Луната е в Близнаци, косата става непослушна. Тези дни са полезни за подстригване само на коса, която има склонност към накъдряне. Луната в Близнаци и във Везни е благоприятна за подстригване, което да оформи обемна прическа.

Когато Луната е във Водолей, подстригването се прави най-вече с експериментална цел, за да се оформи нов стил и нова прическа. Но това време е неблагоприятно за онези, които искат прическата им да е обикновена, без излишъци.

Когато Луната е в Рак или в Риби, подстригването действа забавящо върху растежа на косата. Такива дни са най-подходящи за подстригване на хора, които имат суха коса.

Когато Луната е в Лъв, няма значение дали подстригвате косата си – действието й е неутрално. Луната в Стрелец се отразява зле на подстригването – прическата бързо губи формата си, косата става непослушна и расте във всички посоки.

Ако подстрижете косата си, когато Луната е в Скорпион, косата ви ще стане по-гъста и по-здрава. Ако искате да промените нещо в живота си, подстрижете косата си, когато Луната е във Водолей, Скорпион, Близнаци, Овен или Стрелец.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 3
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
мишел
мишел
04.09.2013 09:54
мишел
0
0