ezine.bg»Статии»Красота»Коса»Прически за средна възраст

Прически за средна възраст

Прически за средна възраст

Разпространеното мнение, че жените на средна възраст трябва да подстригват косата си късо, е напълно погрешно. Дължината на косата няма никакво отношение към възрастта, важно е да изглежда добре спрямо формата на лицето. Прекалено острите черти например изглеждат омекотени с дълги кичури около лицето, а правилната форма на лицето позволява да се избере дори екстравагантна прическа.

Има много прически за жени на средна възраст, всичко зависи от вашия стил и предпочитания. С подходяща прическа дамата на средна възраст ще изглежда стилно и в същото време подмладена.

Ако все пак решите да изберете късата прическа, това ще ви облекчи много в усилията да изглеждате добре за кратко време. Достатъчно е само да срешите или да разрошите косата си, да я оформите с помощта на пяна или вакса, което ще ви спести много време.

Имайте предвид обаче, че за да си позволите къса прическа, трябва да имате много правилна форма на лицето, тъй като двойната брадичка и други подобни недостатъци личат прекалено много, ако косата ви е къса.

Прически за средна възраст

Карето е много подходящо, ако искате да подчертаете своята женственост, а в същото време да сте в крак с модните тенденции. То изглежда добре както с делови костюм, така и с елегантен тоалет.

Средната дължина на косата е много подходяща за дами на средна възраст, тъй като позволява разнообразие от прически. Ако искате да прикриете бръчките на челото, прическата ви трябва да е с бретон.

Дългите прически са много ефектни, но много дами на средна възраст ги избягват, тъй като отнема доста време, за да изглежда косата добре.

Но дългата коса изглежда много женствено, може да скрие много недостатъци на лицето и дори на фигурата и е перфектна за средната възраст. Прави или чупливи коси, на кичури или в един цвят – всичко зависи от индивидуалните предпочитания.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 12
4 13
3 6
2 9
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Генова
Генова
12.08.2015 21:57
Напълно излишна статия
4
0
пипи
пипи
01.12.2013 19:28
с две думи нищо съществено не се казва в статията
17
0
Средна
Средна
20.07.2014 13:25
И аз очаквах да видя подходящи прически за възрастта, а не само съвети.
8
0