Да си направим кичури с фолио

Фолио за косата

Лесно можете да си направите сами кичури с помощта на боя за коса и фолио. Тази година кичурите отново са на мода, те добавят слънце в косите и помагат за решение на проблема с белите коси.

Предварително трябва да нарежете фолиото на ленти така, че всяка лента да е с 12 сантиметра по-дълга от косата. В края на всяка лента се оформя джобче, като се направи подгъв с дълбочина около един сантиметър.

Това се прави, за да не се стича боята за коса или изсветляващият препарат за коса. Ширината на лентата от фолио трябва да е достатъчна, за да се разположи кичурът в средата и да се покрие от лявата и дясната страна с фолио. Имайте предвид, че през тази година са модерни големите кичури – т.е. фолиото трябва да е по-широко.

Нанесете малко боя или изсветляващ препарат върху лентата с фолио, след това сложете върху нея кичура и нанесете още от препарата. Преди да нанесете боята, прегънете фолиото така, че да не се разтече препаратът за изсветляване или боята.

След това загърнете фолиото отляво и отдясно, или само го прегънете на две. Изваждайте кичури от косата си с помощта на тънък гребен или дори с дръжката на гребена.

Боядисване на коса с фолио

Не боядисвайте кичури, които се намират много близо един до друг, за да изглежда косата ви по-естествено.

Ако правите кичури по цялата си коса, трябва да започнете от тила. След като изчакате достатъчно време според опаковката на боята, разопаковайте всеки кичур поотделно и го измивайте с вода над фолиото, за да не оцветите съседните кичури.

Можете да не завивате всеки кичур поотделно с фолио. Ако искате да боядисате кичурите през равни интервали, просто ги извадете с гребен, срешете ги и ги опаковайте заедно с един квадратен лист фолио, който прегънете на две. Защипете го с щъркелче или с фиба.

След като измиете всички кичури, измийте цялата коса и я изплакнете с помощта на специален балсам за фиксиране на цвета.

Рейтинг

5 7
4 11
3 7
2 8
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
пипина
пипина
20.11.2013 23:31
Трудно ми е да си представя как на тила сам ще си направиш кичурите които да са тънки и подбрани с острата част от дръжка на гребена.Даже и професионалист не би посмял да го направи сам върху собствената си коса,особено с изсветляващ препарат.Нека автора на статията,не подвежда с такава информация хората да правят проби ,от този род че да стават на резил.
11
0